
به گزارش سراج24،نسیم نوشت؛ فرخ نعمتی از جمله بازیگران سینمای ایران است که به اندازه سینما در تئاتر و تلویزیون هم تجربه دارد و شاید برای همین است که کارگردانانی در ردههای سنی مختلف از چهرههای مجربی مانند داوود میرباقری و علی رفیعی تا میانسالانی مانند کاظم راستگفتار و محمدرضا آهنج وقتی به دنبال یک بازیگر ششدانگ حتی برای نقشی چند سکانسی هستند به سراغ وی بروند.
*"یتیمخانه ایران" فرازهایی کمتر دیدهشده از تاریخ معاصر را به نمایش میگذارد
نعمتی در گفتگو با «نسیم»، درباره تازهترین فعالیتهایش میگوید: برای جشنواره امسال "یتیمخانه ایران" را دارم که البته بناشده در بخش خارج از مسابقه جشنواره نمایش داشته باشد. نماهای مربوط به بازی من در این پروژه سال قبل گرفته شد اما بههرحال فیلمبرداری کار به امسال کشیده شده بود و کارهای فنی آن ادامه دارد.
وی درباره جزییات نقش خود در "یتیمخانه ایران" بیان میدارد: داستان فرازهایی کمتر دیدهشده یا شاید هم اصلاً دیده نشده از تاریخ معاصر ایران را به نمایش میگذارد یعنی همزمان با جنگ جهانی اول و قحطی و خشکسالی که ایران را درنوردید. ابوالقاسم طالبی کارگردان "یتیمخانه ایران" تلاش زیادی کرده که بتواند یک درام تاریخی با ذکر جزییات بیافریند و شخصاً فکر میکنم از آثاری باشد که در تاریخ سینمای ایران باقی بماند.
*ابتدای سال درگیر نمایشنامه خوانی بودم و بازیگریام کمتر شد
این بازیگر درباره کمکاری سینماییاش در سال اخیر به نسیم میگوید: راستش را بخواهید ابتدای سال را درگیر چند نمایشنامه خوانی بودم؛ نمایشنامه "پزشک نازنین" نیل سایمون از جمله این نمایشنامهها بود که فضایی را برایم فراهم کرد برای ارتباط نزدیک با مخاطب.
*یکی از اولین بازیگرانی بودم که برای بازی در فیلم سینمایی "ثارالله" موافقت خودم را اعلام کردم
نعمتی با اشاره به اینکه برای بازی در فیلم سینمایی "ثارالله" هم توافقات ابتدایی را با مجتبی فرآورده تهیهکننده و کارگردان آن داشته است بیان میدارد: از آنجا که در نسخه تلویزیونی سریال "ثارالله" هم بنا بود یکی از نقشهای مکمل را بازی کنم برای همین بعد از دریافت پروانه ساخت نسخه سینمایی فرآورده زودتر از بسیاری دیگر از بازیگران با من تماس گرفت و مرا در جریان پروژه گذاشت. من هم از حضور در کار استقبال کردم بخصوص که فضای روحی حاکم بر تولید سریال که متأسفانه ناتمام ماند آنقدر خاطرهانگیز بود که دلم میخواست مجدداً در آن حال و هوا قرار گیرم.
این بازیگر که به خاطر بازی در نقش یک شاعر با گذشته راز آمیز در درام جذاب "برف روی شیروانی داغ" تا کاندیداتوری بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر هم پیش رفته درباره مختصات تولید درام سینمایی "ثارالله" به نسیم میگوید: علیرغم انتخاب بازیگران و عوامل پشت دوربین اما مجتبی فرآورده همچنان در جلب سرمایه لازم برای تولید کار ناکام مانده است. البته بخشهایی از بودجه فراهمشده است اما چون پروژه کمی هزینهبر است قاعدتاً نیاز است به حمایت ارگانهای متولی که متأسفانه هنوز شرایط کامل تولید فراهم نشده است.
*مدیریتهای سلیقهای کار را دچار چالش میکند
فرخ نعمتی که هم در سریال "ولایت عشق" ایفای نقش کرده بود و هم در سریال مذهبی "مختارنامه" ایفاگر یکی از شخصیتهای مکمل یعنی "هانی بن عروه" بود درباره اینکه چرا علیرغم توصیههای همیشگی، در عمل از تولید پروژههای مذهبی حمایت نمیشود بیان میدارد: بحث بر سر دیدگاههای مختلفی است که درباره روایتهای مذهبی وجود دارد. برخی از مدیران مملکتی ما توصیه اکید دارند که در تولید آثار اینگونه توجه ویژهای شود به جنبههای آسمانی شخصیتهای مذهبی و برخی نیز میخواهند جنبههای زمینی در کنار جنبههای آسمانی به تصویر درآید. از آنسو کارگردانی که جرئت میکند و سراغ این حیطه میآید مدام از جوانب گوناگون رصد میشود که فلان دیالوگ یا پلان خلاف یک سلیقه خاص نباشد و همین رصدهای بیش از حد باعث خستگی و زدگی میشود.
*توقف تولید سریال "امام حسین(ع)" باعث شد تا مدتها فیلمنامهای را قبول نکنم
نعمتی ادامه میدهد: من حدوداً دو ماه و نیم بهعنوان بازیگر کاراکتر "جناده انصاری" در سریال نیمهتمام "امام حسین(ع)" یا همان "ثارالله" ایفای نقش کردم و در این دو ماه واقعاً با نقش عجین شده بودم بهگونهای که بازیگران همراهم مانند داوود رشیدی این شدت آمیختگی با نقش را حرفهای گری نمیدانستند اما من چون به شخصیت و امام ارادت داشتم برای نقش جان گذاشتم اما به ناگاه کار متوقف شد و از لحاظ روحی بدجوری به همریختم و تا مدتها فیلمنامه قبول نمیکردم.
این بازیگر میافزاید: طبیعی است که این سرخوردگیهای روحی برای کارگردانانی که میخواهند در این حیطهها کار کنند و امکانات از آنها دریغ میشود نیز وجود دارد. مجتبی فرآورده سالها برای نگارش متن "ثارالله" وقت گذاشته و حقش است که از وی حمایت شود اما حدوداً هشت ماه از سال گذشته و هیچ خبری از حمایت نیست.
"محمد رسول الله(ص)" فیلم خوش ساختی شده است
بازیگر آثاری چون "چک"، "لکه" و "آقا یوسف" با اشاره به اینکه اخیراً فیلم "محمد رسول ا..(ص)" مجیدی را دیده به «نسیم» میگوید: چندین میلیارد هزینه تولید این فیلم شد و به نظرم فیلم خوش ساختی هم تولید شده است. عوامل جذابی در پشتصحنه کار حضور داشتهاند و مثلاً فیلمبرداری اسکاری در کار حضور دارد که خودش وزنی به اثر میدهد.
وی ادامه میدهد: یک نکته مثبت درباره فیلم مجیدی آن است که از بازیگران ایرانی استفاده کرده است و چه خوب که سراغ بازیگران خارجی نرفته است و همین باعث شده عیار بازیگران ایرانی بهدرستی دیده شود. چه به لحاظ بازی و چه به لحاظ تصویرسازی مجیدی فیلم خوبی خلق کرده اما فکر میکنم اگر در دراماتیک کردن وقایع وجه زمینی کاراکترها بیشتر میشد با محصول تأثیرگذارتری روبرو بودیم.
* مدیران سینمایی شرایط تولید "ثارالله" را فراهم کنند
بازیگر آثاری چون "خانه سبز"، "مدار صفر درجه"، "سالهای مشروطه" و "یادآوری" در پایان گفتگوی خود با «نسیم» با ابراز امیدواری از رفع مشکلات مالی تولید "ثارالله" بیان داشت: نه من و نه هیچکدام از بازیگرانی که برای حضور در این پروژه پیشقدم شدهایم دغدغه مالی نداریم و البته که خود فرآورده هم بعد از سالها تجربه تصویر، دیگر سودای شهرت یا ثروت ندارد او میخواهد درامی اثرگذار و البته با هزینه متوسط درباره سیدالشهدا(ع) بسازد؛ شخصاً از مدیران سینمایی میخواهم شرایط تولید این اثر را فراهم آورند.
وی خاطرنشان ساخت: این را بهصراحت به شما میگویم که "ثارالله" پروژهای هزینهبر بهمانند نظایری که دیدهایم نیست و اتفاقاً سعی شده در پیشتولید و سپس فراهم آوردن ابزار موردنیاز تولید همهچیز با هزینه متوسط پیش برود تا خداینکرده اسرافی در بودجههای مملکتی صورت نگیرد. ایکاش هر چه زودتر موانع تولید این فیلم فراهم شود.