قیمت سکه و ارز
۱۳۹۱/۱۱/۰۸ - ۱۱:۵۷
/ بهار نزدیک است

رصد تغییرات فصلی در مریخ

ناسا می‌گوید مدارگرد اکتشافی مریخ، تغییرات فصلی را بر روی این سیاره رصد کرده است.

 رصد تغییرات فصلی در مریخ

به گزارش گروه وبگردی « سراج24 »، این تغییرات بر روی شن و ریگ‌های روانی مشاهده می‌شود که ناشی از گرم شدن دی‌اکسید کربن منجمد شده بر روی این سیاره است.

آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا اعلام کرد: با آغاز بهار بر روی سیاره سرخ، تغییراتی بر روی پوشش فصلی روی می‌دهد. یخ خشک، ذوب شده و مانند زمین مستقیم از حالت جامد به گاز تبدیل می‌شود، گازهای به دام افتاده فشار ایجاد می‌کنند و به شکل‌های مختلف شکسته و آزاد می‌شوند.  

 


کاوشگر مریخ، تصاویری از شکل گیری شیارهایی بر روی تپه‌های شنی تهیه کرده است. این شیارها وقتی ایجاد می شوند که گاز دی اکسید کربن یک نقطه برای فرار پیدا می کند و خارج می شود. این خروج گاز با خود شن را حرکت داده و لایه و رگه‌های تیره رنگی را بر روی شن‌‌ها شکل می‌دهند.

"کاندیس هانسن" از موسسه علوم سیاره‌ای در توسکان آریزونا گفت: این فرایند پویای شگفت انگیزی است. این الگوی قدیمی است که میلیاردها سال بر روی مریخ وجود داشته است.

وی افزود: به لطف توانایی نظارت تغییرات مدارگرد اکتشافی مریخ، یکی از الگوهای جدید یافته شده بر روی این سیاره این است که مریخ امروزه نیز فرایندهای فعال بسیار زیادی دارد.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۱۷
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••