به گزارش سراج24؛ به نقل از روزنامه القدس العربی، بعد از افزایش زمزمهها درباره احتمال صدور حکم بازداشت شماری از سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی توسط دیوان بینالمللی دادگستری به خاطر جنایتهای آنها علیه مردم فلسطین، رسانههای عبری از ترس و وحشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر خبر دادند؛ چرا که نام او هم کنار دیگر سرکردگان اسراییلی همچون «یوآف گالانت» وزیر جنگ و «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش اسراییل در لیست افرادی که ممکن است حکم بازداشت آنها صادر شود، دیده میشود.
بر همین اساس بنیامین نتانیاهو روز جمعه گذشته در واکنش به این تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری که بسیاری از سازمانهای حقوق بشری هم از آن حمایت و بر لزوم اقدام به اجرای آن تاکید کردهاند، در اظهاراتی وقیحانه گفت که «اسراییل هیچ تلاشی از سوی دادگاه لاهه را برای تضعیف حق اساسی در دفاع از خود نخواهد پذیرفت».
در صورتی که این حکم علیه سران رژیم صهیونیستی صادر شود، ۱۲۰ کشور عضو دادگاه لاهه ملزم هستند که افراد مذکور را در صورت ورود به خاک خود دستگیر کرده و آنها را به دادگاه لاهه تحویل دهند. در حال حاضر رژیم صهیونیستی در تلاش برای فرار از صدور این حکم بوده و متحدان آمریکایی و اروپایی خود را برای جلوگیری از صدور چنین حکمی تحت فشار قرار داده است.
در همین راستا نتانیاهو تماسهای گستردهای با شرکای غربی و آمریکایی خود برقرار کرده و از آنها میخواهد که جلوی صدور این حکم در دیوان بین المللی دادگستری را بگیرند. نکته قابل توجهی که در تصمیم دیوان بین المللی دادگستری برای صدور حکم بازداشت مقامات اسراییلی وجود دارد، این است که فارغ از صدور یا عدم صدور این حکم، صرف اتخاذ همین تصمیم در کنار سایر تحولات جهان و واکنش افکار عمومی به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیانگر یک بیداری بیسابقه در سطح جهانی است.
در سطح داخلی اسراییل نیز تنشها و درگیریهای زیادی میان سران سیاسی و نظامی این رژیم به ویژه در کابینه راست افراطی نتانیاهو وجود دارد و آنها نمیتوانند تصمیم واحدی درباره پاسخ به پیشنهاد اخیر مصر در مذاکرات آتشبس غزه اتخاذ کنند و وزرای فاشیست کابینه اسراییل همچون بتسلئیل اسموتریچ، نتانیاهو را تهدید و اعلام کردهاند که پذیرش آتش بس به معنای شکست اسراییل و تسلیم شدن در برابر حماس است.
همچنین نتانیاهو برای فرار از عواقب شکست در عملیات طوفان الاقصی همچنان اصرار به ادامه جنگ فرسایشی غزه دارد و این در حالی است که ماندن اسرای اسراییلی در غزه فشار زیادی از جانب صهیونیستها و به ویژه خانوادههای این اسرا به نتانیاهو و کابینه او وارد میکند.
در سطح عربی هم شاهد تحرکاتی برای برقراری آتش بس در نوار غزه هستیم؛ جایی که عربستان سعودی روز گذشته میزبان نشستهایی با حضور شخصیتها و مقامات کشورهای عربی با هدف تقویت تلاشها و فشارها جهت پایان جنگ در غزه بوده است.
اما مهمترین تحولی که این روزها در سایه ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سطح جهان مشاهده میشود، خیزش دانشجویی در دانشگاههای آمریکاست. این جنبش دانشجویی علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی ضد مردم فلسطین که از دانشگاههای آمریکا آغاز شد، به مرور به دانشگاههای سراسر جهان کشیده شده و همه این حقایق نشان میدهد که جهان بعد از جنگ غزه دیگر مانند قبل از آن نیست و اسراییل دیگر آن «بت مقدس» نیست که هیچکس نتواند به آن آسیب برساند.
0نظر