اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۳:۴۲:۰۷
اذان ظهر ۱۲:۰۲:۴۶
اذان مغرب ۱۹:۰۷:۵۳
طلوع آفتاب ۰۵:۱۵:۲۲
غروب آفتاب ۱۸:۴۸:۴۱
نیمه شب ۲۳:۱۵:۵۴
قیمت سکه و ارز
۱۳۹۲/۰۲/۰۵ - ۰۰:۲۹
رازهای ناگفته پسته خندان کرمان

درمان صدها درد با طلای سبز

کرمان را با زیره و پسته‌اش می‌شناسند، پسته، محصولی است که با دارا بودن عنوان سلطان خشکبار یک منبع غذایی بسیار با ارزش به شمار می‌رود و این ظرفیت را دارد که به عنوان گیاه دارویی هم مطرح شود.

 درمان صدها درد با طلای سبز

به گزارش گروه وبگردی « سراج24 »، با توجه به سرشار بودن پسته از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، روی، منگنز، ویتامین آ، ب6، ای، کا، نیاسین، فولات و ... لازم است بر روی بالا بردن مواد مؤثر و خواص دارویی آن تحقیق و کار بیشتری صورت گیرد و با تبلیغ بیشتر در مورد خواص غذایی، دارویی و صنعتی آن می‌توانیم شاهد صادرات بیشتر و همچنین رونق پسته در کشور باشیم.

پسته از نگاه زکریای‌رازی و ابوعلی سینا

استفاده انسان از میوه درخت پسته به دلیل طعم لذیذ آن است و پیشینه باستانی درخت پسته مربوط به سابقه بهره‌مندی انسان از میوه این درخت است.

زکریای‌رازی یکی از بزرگترین پزشکان دنیا در یکی از تألیفات خود به معرفی پسته و خواص آن پرداخته است و نوشته که پسته گرم، قابض و دارای عطری است که برای معده سازگار و برای کبد هم مفید است به شرطی که کبد التهاب نداشته باشد، پسته در دهان و حلق تولید جوش‌هایی می‌کند که برای رفع آن باید با گلاب غرغره کرد، گرمی پسته را می‌توان با سکنجبین و رب میوه‌ها جبران کرد.

رازی در یکی از تألیفات خود به نام برالساعه به برنامه غذایی برای لاغری مفرط پرداخته است و پسته را هم در این برنامه غذایی وارد کرده است، وی پسته را خون‌ساز، روشن‌کننده چهره و مؤثر در تنظیم سیستم متابولیسم بدن دانسته و میزان مصرف آن را پنج تا هفت دانه در صبح ذکر کرده است.

ابوعلی سینا در مورد خواص پسته نوشته است، تلخی و خوشبویی پسته بندآمده‌های کبد را باز می‌کند و گذرگاه غذا را می‌گشاید، روغن پسته علاج درد کبد ناشی از رطوبت و غلظت است، پسته از دل به هم آمدن و برگشتن معده جلوگیری می‌کند و دهانه معده را تقویت می‌کند.

خواص مغز پسته

مغز پسته ماده‌ای سرشار از پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاح است، پسته در واقع گرانترین آجیل و البته با ارزش غذایی فراوان است، ارزش غذایی پسته به نسبت سایر آجیل‌ها و مواد پروتئینی همانند گوشت، شیر، تخم‌مرغ و حبوبات در خور اهمیت و توجه است، مغز پسته در بین بیش از 200 ماده خوراکی شامل انواع آجیل‌ها، حبوبات، سبزیجات، میوه‌های خشک و تر و لبنیات بیشترین میزان قابل جذب بدن را دارا است.

مغز پسته به دلیل داشتن آهن خون‌ساز است، نیروی جنسی را تقویت می‌کند، مغز و ذهن را قوی می‌کند، برای آرامش قلب و اعصاب و باز کردن مجاری کبد مفید است و معده را تقویت می‌کند.

مغز پسته همچنین برای تسکین سرفه مفید است، اسهال معمولی و خونی، دردهای مقعدی و رحمی، جوش‌های دهان، یرقان و ریزش موی سر را درمان می‌کند، لثه را تقویت می‌کند، دردهای کبدی را تسکین می‌دهد، سموم بدن را از بین می‌برد و برای بندآوردن خون و بیماری‌های زنان مفید است.

مغز پسته خطر سقط جنین را کاهش می‌دهد، دهان را خوشبو و بخار بدبوی معده را زایل می‌کند، پاک‌کننده خلط‌ های تنفسی است، ضعف و لاغری مفرط را از بین می‌برد و به سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خستگی را برطرف می‌کند.

خواص دارویی پسته و پوست آن

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است، مغز پسته به علت داشتن آهن خون‌ساز است و آن‌هایی که مبتلا به کم‌خونی هستند باید حتماً روزانه مقداری پسته بخورند، جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و برای رنگرزی به‌کار می‌رود، اما بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است، جویدن آن سبب التیام زخم‌های داخل دهان می‌شود، برای استحکام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید، دم کرده پوست سبز پسته حالت دل به هم خوردگی و استفراغ را از بین می‌برد و برای رفع اسهال مفید است.

برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید، پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است، برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند که این کار موجب تسکین درد و تخفیف بیماری می‌شود.

خواص روغن پسته

روغن پسته مایعی زرد و زلال است که از عصاره مغز پسته به دست می‌آید و دارای خواص غذایی و درمانی است، این روغن دارای اسیدهای چرب است.

روغن پسته ملین و برای دردهای کبدی مفید است در قدیم این روغن را به اعضای بدن از کار افتاده افراد فلج می‌مالیدند، ریختن چند قطره از آن در بینی برای پاک‌کنندگی و تقویت حافظه به کار می‌رود.

مضرات مغز پسته

مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانی که معده ضعیف دارند، باید آن را با زردآلو بخورند در ضمن مغز پسته گرم و خشک است، خوردن زیاد آن سبب گرمی بدن و کهیر و دانه‌های قرمز رنگ در پوست می‌شود، البته برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف کرد.

در مصرف پسته احتیاط کنید

پسته‌های تازه‌ای که در سطح گسترده‌ای عرضه می‌شوند در صورت نگهداری در شرایط معمولی به سرعت در معرض آلودگی‌های قارچی و سمی قرار می‌گیرند.

از خرید و مصرف مغز پسته‌هایی که پوسته خارجی آن‌ها سیاه رنگ شده که به تدریج به عمق پسته نفوذ می‌کند، باید خودداری شود و اگر بیش از مصرف روزانه پسته دارید آن را در فریزر نگهداری کنید، کسانی که معده ضعیف دارند، پسته را با زردآلو بخورند و پسته و نارگیل هم نباید با هم مصرف شود.

چنانچه در فردی ضعف یا نارسایی کبد، کلیه و دیابت وجود داشته باشد، باید از خوردن زیاد پسته خودداری کند، زیاده‌روی در خوردن پسته موجب یبوست می‌شود.

منبع: فارس

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۴۶
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••