اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۴:۲۸:۵۶
اذان ظهر ۱۲:۰۹:۵۹
اذان مغرب ۱۸:۴۱:۵۵
طلوع آفتاب ۰۵:۵۴:۴۷
غروب آفتاب ۱۸:۲۳:۴۵
نیمه شب ۲۳:۲۶:۵۰
قیمت سکه و ارز
۱۳۹۵/۰۸/۰۱ - ۱۱:۰۴
در نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی

ولایتی: مسلمان وظیفه دارند در مقابل اندیشه تکفیری با بیداری اسلامی ادامه مسیر دهند

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در نهمین اجلاس شورای عالی این مجمع در بغداد سخنرانی کرد.

ولایتی: مسلمان وظیفه دارند در مقابل اندیشه تکفیری با بیداری اسلامی ادامه مسیر دهند

به گزارش سراج24 ، علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: امروز فرصتهای فراوانی در منطقه شکل گرفته است و مسلمان وظیفه دارند در مقابل اندیشه تکفیری با بیداری اسلامی ادامه مسیر دهند.

متن کامل سخنرانی دکتر ولایتی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«یا اَیَّها الَّذِینَ ءَامَنُواْ إِن تَنصُرُواْ اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدَامَکم ‏* وَ الَّذِینَ کَفَرُواْ فَتَعْسًا لَّهمْ وَ أَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ »  سوره محمد (ص) آیه 8 و9

حضار محترم، میهمانان گرامی و مدعوین ارجمند، علما، اندیشمندان و شرکت کنندگان در نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی؛

در آغاز سخن مایلم مراتب خرسندی خود را، از شرکت در نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی که به میزبانی کشور دوست و همسایه عراق برگزار گردیده ابراز نموده و از میهمان‌نوازی‌های مسئولان، دست اندرکاران برگزاری اجلاس و مردم این کشور قدردانی نمایم.

همانگونه که مستحضرید، پس از سقوط اندلس در سال 1492 میلادی، افول تمدن اسلامی پس از 800 سال حکومت مسلمانان بر پهنای وسیعی از جهان که تا بخش اعظمی از اسپانیا و پرتغال، بخشی از جنوب فرانسه و منطقه ای در سوئیس امروزی در بر می گرفت، آغاز شد. اندلس از همان ابتدای حکومت مسلمانان، توسعه فرهنگی و اقتصادی شگرفی را تجربه کرد که تا آن زمان بی نظیر بود. این در حالی بود که اروپا با عقب‌ماندگی مفرط دوره تاریک قرون وسطی دست و پنجه نرم می¬کرد. در طول این مدت مسلمانان توانستند پایه های تمدنی درخشان و عمیق را پی ریزی کنند و در عرصه‌های علمی، فکری و فلسفی به پیشرفت های چشمگیری دست یابند و در نتیجه بسیاری از علمای شرق را به خود جذب کنند و بسیاری از دانشمندان بزرگ را پرورش دهند که هر کدام از آن ها آثار بسیار ارزنده علمی و فلسفی و ادبی پدید آورده اند.

چند سده پس از افول تمدن بزرگ اسلامی و با شکست امپراتوری عثمانی که درست پس از جنگ جهانی اول رخ داد، رژیم اشغالگر قدس در نتیجه سیاست های توسعه طلبانه غربی و تحت پشتیبانی قدرت های فاتح جنگ جهانی اول در اراضی متعلق به مسلمانان تشکیل شد. همزمان با پیدایش رژیم نامشروع صهیونیستی، قدرت های غربی به خصوص انگلیس و آمریکا مبادرت به ایجاد مرزبندی های جغرافیایی در جهان اسلام نموده و با شکل دهی به جریانات انحرافی و فرقه های ضاله مانند بهائیت و وهابیت که قرائت های خودخوانده و ارتجاعی از اسلام داشتند، پروژه اختلاف افکنی در جهان اسلام را کلید زدند.

بین سال های جنگ اول جهانی تا دوم، فتنه انگیزی قدرت های غربی با استفاده از دست نشانده های منطقه ای در جهان اسلام ادامه داشت تا اینکه جنگ جهانی دوم در سال 1949 به پایان رسید و جهان به دو اردوگاه غرب به سکانداری آمریکا و شرق به سردمداری شوروی تقسیم شد. متعاقب تقسیم جهان به دو بخش شرق و غرب، حکام دنیای اسلام نیز برای بقاء خویش ناگزیر به دو اردوگاه کمونیستی و کاپیتالیستی یا سرمایه داری سر سپردند. مبارزه با اسلام خواهی و سرکوب جریان ها و گروه های اسلامگرا یکی از پیامدهای عمده ای بود که در نتیجه سرسپردگی به قدرت های شرق و غرب در جهان اسلام خود را نشان داد. توسعه جنگ افروزی در جهان اسلام و تحقیر بیش از پیش مسلمانان به ویژه در دهه آخر قرن بیستم  و به موازات آن زیاده طلبی صهیونیست ها در اشغال لبنان و بخشی از خاک سوریه و ناتوانی رهبران کشورهای اسلامی در بازخواهی و بازپس گیری حقوق به یغما رفته ملت فلسطین و تشدید ظلم و ستم بر مسلمانان از جمله پیامدهای دیگری بود که به مرور و در پی وابستگی کشورهای اسلامی به دو نظام کمونیستی و سرمایه داری شکل گرفت.

حضار ارجمند؛

وقوع انقلاب اسلامی در ایران که شعار نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی را سرلوحه خود قرار داده بود، روح تازه ای در جهان دمید و نویدبخش حرکتی جدید و نو در نظام بین الملل گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به تدریج اندیشه ها و آرمان های انقلابی در محیط پیرامونی به بار نشست و همزمان با گسترش آن در کشورهای اسلامی، جنبش های اسلامی در کشورهای مختلف به حرکت در آمد. حزب الله و گروه های مقاومت اسلامی به پیروزی های بزرگی در مقابله با رژیم اشغالگر قدس دست یافت و با آغاز انتفاضه اول، دوم و سوم و دستاوردهای پی در پی آن، امید مبارزه و پیروزی در کالبد جهان اسلام دمیده شد، در نتیجه سیاست ها و طرح های منطقه ای نظام سلطه با چالش های بزرگی مواجه گردید. برای غلبه بر چالش هایی که نظام سلطه در منطقه غرب آسیا با مواجه شده بود، حوادث یازده سپتامبر توسط استکبار جهانی به رهبری آمریکا طراحی شد تا بهانه برای سرکوب مسلمانان و اشغالگری در کشورهای اسلامی به ویژه افغانستان و عراق به دست داده شود. این در حالی بود که طرح خاورمیانه بزرگ با شکست مواجه شده بود و همزمان با لشکرکشی آمریکا و قدرت های اروپایی به افغانستان و عراق، طرح خاورمیانه جدید که به ظاهر توسط نئوکان های آمریکایی طراحی شده و بخش اعظمی از دکترین "جنگ صلیبی نو" می‌باشد، به عنوان استراتژی کلان نظام سلطه در راستای تحقق "حکومت واحد جهانی" به رهبری آمریکا از طریق مهار گروه های مخالف آمریکا به خصوص در غرب آسیا، در دستور کار دولتمردان آمریکایی قرار گرفته و به شدت پیگیری می شد.

ناکامی آمریکایی ها در اشغال افغانستان و عدم تحقق طرح های آمریکایی در عراق و شکست طرح های خاورمیانه بزرگ و جدید و در نقطه مقابل گسترش اندیشه های انقلابی و اقتدار روزافزون جبهه مقاومت و شکست های پی در پی صهیونیست ها در مقابله با گروه های مقاومت، منجر به پیدایش زمینه های بیداری اسلامی گردید. در نتیجه در سال 2011 موج جدیدی از بیداری اسلامی، ابتدا از تونس آغاز شد و به تدریج در لیبی، مصر، یمن، بحرین و برخی از کشورهای دیگری گسترش یافت.

همچنان که قابل پیش بینی بود، مخالفان و دشمنان داخلی و خارجی بیداری اسلامی در محوری مشترک متشکل از برخی بازیگران غربی – عربی – عبری بیکار ننشسته و تمام توان و انرژی خود را برای مصادره موج فزاینده بیداری اسلامی با ابزارهای مختلف اقتصادی، نظامی، سیاسی و ایدئولوژیکی به کار بستند و به خصوص با استفاده از جریان های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی همچون داعش در سوریه و عراق و پیشبرد طرح های تجزیه طلبانه، با هدف مهار بیداری اسلامی و انحراف آن از مسیر اصلی خویش، دست به اقدامات متعددی زدند. کما اینکه در یمن و بحرین نیز جهت مقابله با مطالبات به حق و مشروع مردمی که در پی احقاق حقوق از دست رفته و تضییع شده خود بودند، قدرت های غربی به انحاء مختلف وجودی به ویژه با استفاده از عناصر وابسته به خشونت و سرکوب روی آورده اند که این رویه کماکان ادامه دارد. باید توجه داشت بازیگران منطقه ای و بین المللی که در کنار تسلیح گروه های تکفیری و همزمان با پروژه تجزیه کشورهای منطقه را نیز کلید زده اند.

بدیهی است که امروزه تجزیه کشورها مثل گذشته نیست که با ابزار اشغال و زور و تطمیع و ... صورت گیرد. بی‌تردید طرح تجزیه کشورهای اسلامی همچنان که پیداست، با لشکر کشی مستقیم آمریکا و متحدان نیز محقق نمی‌گردد، چرا که نه توان نظامی‌اش را دارند و نه می‌توانند هزینه‌هایش را متحمل گردند و نه اذهان عمومی مردم خودشان و جهانیان می‌پذیرند. پس، تنها راه در آغاز تجزیه، تکرار همان تجربه قدیمی‌ در چگونگی اشغال سرزمین فلسطین و تشکیل دولت جعلی اسرائیل می‌باشد. یعنی ابتدا باید گروه‌هایی در داخل دست به شورش بزنند و استقلال بخواهند – سپس از طرف قدرت‌ها مورد حمایت سیاسی و مالی و تسلیحاتی قرار گیرند – سپس با کشتارهای شدید، مردم را آواره کنند و ایالت مستقل را تشکیل دهند و سپس نظام سلطه با ابزاری چون شورای امنیت یا سازمان ملل و پیوستن برخی حکومت‌های وابسته، آن ها را به رسمیت بشناسند.

علما و اندیشمندان گرامی؛

پس از گذشت بیش از 5 سال از آغاز موج بیداری اسلامی، دشمنان و معارضان بیداری اسلامی عملاً نتوانسته اند حتی با سازماندهی گروه های تکفیری به عنوان رقیب بیداری اسلامی و پیشبرد طرح های تجزیه گرایانه، تمام خواسته های خود را در زمینه مهار این موج عظیم محقق سازند. این در حالی است که در نقطه مقابل چهره منحوس و نامشروع تکفیری ها و حامیان منطقه ای و بین المللی آن ها بیش از هر زمان دیگری بر افکار عمومی، علما، اندیشمندان، ملت ها و رهبران اسلامی آشکار شده به گونه ای که کم کم جهان اسلام را متحد و یکپارچه در مقابل این جریان خشونت طلب و تروریستی تکفیری قرار داده است.

هم اکنون انگیزه های جهادی در صفوف مردمی اعم از شیعه و سنی در سوریه و عراق دمیده شده و ملت های مسلمان سوریه و عراق را در کنار ارتش و نیروهای نظامی دو کشور مذکور، جهت نابودی گروه های تکفیری در جبهه واحدی قرار داده و پیروزی های بزرگی نیز به دست داده است. 
مطئمناً شکست داعش و سایر گروه های تکفیری در سوریه و عراق فرصت های بزرگی را برای جهان اسلام رقم خواهد زد و روح جهاد و اعتماد به نفس جهت مبارزه و مقابله با عناصر و گروه های افراطی، تکفیری و تروریستی از یک سو و پیشبرد بیداری اسلامی از سوی دیگر را بیش از پیش فزاینده خواهد نمود.

برادران مسلمان و مؤمن؛

در مقطع کنونی علما، اندیشمندان، روشنفکران، فرهیختگان و رهبران جوامع اسلامی رسالتی مضاعف در شناسایی چهره شوم تکفیری ها و روشنگری در راستای ضرورت مقابله با گروه های تکفیری، فتنه انگیزی و دسیسه های ضد دینی و اسلامی، همچنین عمل به تکالیف برآمده از بیداری اسلامی دارند؛ تکالیفی که مقابله با نظام سلطه و عدم اطاعت از دشمنان اسلام و مسلمانان در رأس آن ها قرار دارد. به طور قطع یقین گسترش تکلیف گرایی بالاخص در مواجهه با گروه های تکفیری و نظام سلطه که در جبهه ای هماهنگی برای مقابله با اسلام ناب محمدی (ص) و ارائه چهره ای خشن و مرتجعانه از اسلام متحد شده اند،  همچنین روشنگری در جهان اسلام منتهی به عبور دنیای اسلام و ملت های اسلامی از بحران ظلم و حقارت شده و مقدمه بر احیای تمدن بزرگ اسلامی و مجد و عظمت اسلام و مسلمانان خواهد شد. در این راستا دبیرخانه مجمع جهانی بیداری اسلامی و شرکت کنندگان در این همایش با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارند، تمام تلاش و توان خود را برای کمک به تداوم موج فراگیر بیداری اسلامی در اقصی نقاط مرزهای اسلامی مبذول خواهد نمود تا این امید را به ملت های مسلمان بدهند که اسلام نه تنها دین رأفت و مهربانی بلکه دین مقاومت و اقتدار می باشد و روا نیست در جهان کنونی، نظام سلطه با وجود اقلیتی که مجهز به سلاح اقتصاد و میلیتاریسم است در رأس باشد و مسلمانان که وارثان تمدنی بزرگ می باشند و از منابع فراوان نفتی و غیرنفتی بهره مندند و اکثریتی قریب به یک نیم میلیارد نفری را شامل می شوند، در ذیل قرار گیرند.

میهمانان شرکت کننده در اجلاس؛

اکنون نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در حالی برگزار می شود که منطقه غرب آسیا در شرایط خاصی قرار گرفته و دوران حساسی را سپری می کند. جریان بیداری اسلامی نیز که در برخی کشورها با تکیه بر آموزه های اسلام ناب محمدی (ص)، در سال های گذشته به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است، اما در این بین برخی از جریان های اسلامی از روی غفلت و ناآگاهی، با دل خوشی به وعده های نظام سلطه از مسیر بیداری اسلامی منحرف شده و مجدداً اسباب حاکمیت دشمنان واقعی اسلام بر سرنوشت کشورهای انقلابی را مهیا ساخته اند. با این همه محور مقاومت اسلامی در منطقه که پشتوانه محکم جریان بیداری اسلامی است، طی سال های اخیر با موفقیت های چشم گیری مواجه بوده ست؛ موفقیت‌هایی که از یک سو عزتمندی و روح اعتماد به نفس را در بین ملت های مسلمان و آزادیخواه استوار ساخته و از سوی دیگر هیمنه شکست ناپذیری اسرائیل غاصب را در بین مردم مسلمان منطقه فرو ریخته است و پیکره آن را در معرض ضربات کاری قرار داده است.

با وجود تداوم فتنه انگیزی و دسیسه افکنی مخالفان داخلی و خارجی از یک سو و جنگ افروزی گروه های تکفیری از سوی دیگر در سوریه و بر علیه دولت و ملت این کشور، اما ارتش و نیروهای مردمی سوریه محکم و استوار، سلاح مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان داخلی، منطقه ای و بین المللی را همچنان در دست گرفته و به خصوص طی ماه های اخیر به موفقیت های چشمگیری در جبهه های نبرد به خصوص در حلب دست یافته اند.

کشور عراق در بیش از یک دهه اخیر و پس از سقوط صدام همواره در معرض دسیسه های تفرقه افکنانه غربی قرار داشته و در چند سال گذشته نیز با چالشی به نام داعش مواجه بوده است. عراق با کمک دولت و ملت خویش از اقوام و مذاهب مختلف اعم از شیعی و سنی توانسته است ضمن عبور از بحران های مختلفی که عمدتاً در نتیجه توطئه های غربی به وجود آمده بود، در روزهای گذشته عملیات آزاد سازی موصل را کلید بزند. مطمئناً عملیات موصل و نبرد بزرگ ارتش، نیروهای نظامی و نیروهای مردمی عراق با داعش می تواند آغازی بر پایان حیات خشن ترین و مرتجعانه ترین گروه تروریستی تاریخ معاصر جهان یعنی داعش باشد و این افتخار بزرگ را نصیب ملت بزرگ و دولت عراق کند که توانستند در کنار هم و با همکاری و هماهنگی یکدیگر بر گروه تروریستی داعش که نه تنها عراق و سوریه بلکه کل منطقه غرب آسیا را با چالش مواجه ساخته و روند حرکت بیداری اسلامی را با کندی مواجه ساخته است، غلبه کنند. 

ملت مظلوم و بی گناه یمن همچنان بر اثر جنگ افروزی و بمباران بی وقفه جنگنده های سعودی جان می سپارند، این در حالی است که سازمان های بین المللی و مدعیان دروغین حقوق بشر در سکوت و انفعال مطلق فرو رفته اند. با این وجود تجربه حملات هوایی 18 ماه گذشته عربستان در یمن از یک سو و ناکامی رژیم سعودی که دست دوستی به سوی رژیم اشغالگر قدس دراز کرده است از سوی دیگر، همچنین پیشروی و تثبیت موقعیت انصار الله و انقلابیون یمنی به عنوان بازیگران مؤثر تحولات یمن ثابت کرده که بحران یمن، فاقد هر گونه راه حل نظامی است، لذا تنها راه کار باقی مانده تمکین در مقابل خواست های به حق و قانونی ملت یمن و احترام به حق تعیین سرنوشت مردم در این کشور می باشد. 
ملت مبارز و انقلابی در بحرین همچنان بر خواسته های مشروع و مطالبات قانونی خود جهت احقاق حقوق از دست رفته و مشروع خویش از طرق مسالمت آمیز پا می فشارند. این در حالی است که حکام بحرینی ضمن سرکوب مردم و ایستادگی سخت افزاری در مقابل خواسته های ملت، آیت الله شیخ عیسی قاسم این عالم مجاهد و مبارز بحرینی محصور نموده و بدنبال سلب تابعیت از این عالم بزرگوار و نجیب می باشد. 

سرزمین های اشغالی کماکان در مقابل اشغالگری و جنایات صهیونیست ها مقاومت می کند. آنچه امروز بر فلسطینیان می گذرد، حاصل خیانت ها و جنایاتی است که در بیش از شش دهه اخیر بر این ملت مظلوم و رنج کشیده سپری شده است. اما امروز خیانت و جنایت در حق فلسطین ماهیت متفاوت به خود گرفته است. چنانچه در چارچوب یک سناریوی از قبل برنامه ریزی شده، تبدیل و جایگزینی اولویت بسیاری از ملت‌های مسلمان منطقه، از موضوع «اشغالگری رژیم صهیونیستی» به سمت مسائل داخلی از جمله «داعش و جنگ های تکفیری»، به عنوان نقشه ای شوم در منطقه در حال اجراست، چنانچه پس از چند سال و در نتیجه اقداماتی که آمریکا به عنوان بزرگترین دولت متضمن امنیت صهیونیست ها انجام داده است، هم اینک مشاهده می شود که جریانات تکفیری و گروه‌های تروریستی، کشورهای اسلامی را به شدت مشغول خودشان کرده و درگیری ها را از سطح مبارزه با رژیم اشغالگر قدس به سطح چالش با گروه‌های تکفیری تنزل داده است.

دست حکام سعودی که در پشت پرده تمام بحران های منطقه ای از سوریه و عراق گرفته تا یمن و بحرین و لیبی و . . . آشکار است، با ابزار پول و وهابیت همچنان به فتنه انگیزی در جهان اسلام ادامه می دهد. با وجود گذشت بیش از یک سال از فاجعه منا، حکام سعودی نه تنها در مقام عذرخواهی و احقاق حقوق بازماندگان شهدای منا بر نیامده اند، بلکه بیش از پیش با گسترش سیاست های ضد اسلامی خود در قبال مسلمانان، حضور برخی از کشورها در حج امسال را ممنوع ساخته و با سیاسی کردن حج نشان داده اند که آنچه برای آل سعود در وهله نخست حائز اهمیت است، نه عذرخواهی در قبال حوادث مدهش منا و فراهم سازی بسترهای مناسب جهت انجام فرایض واجب الهی که گام نهادن در مسیر تحقق رویکردهایی است کینه توزی و طمع ورزی محور اصلی آن را تشکیل می دهد.

علما، اندیشمندان، روشنفکران و حضار محترم؛

با وجود تمام معضلات و مشکلات و بحران های موجود که دامن گیر دولت های و ملت های اسلامی شده است، موج بیداری اسلامی اگرچه در پیش رو با موانع و چالش هایی روبرو است، لیکن با این وجود همچنان به برکت پشتوانه مردمی به حرکت خویش ادامه می دهد. حضور واقعی «مردم» در صحنه مبارزه و جهاد و میدان نبرد حق علیه باطل، عنصر کلیدی و تأثیرگذار انقلاب های عربی- اسلامی ناشی از حرکت بیداری اسلامی در منطقه است. شعارها توسط مردم ساخته می شود؛ هدف گذاری توسط مردم صورت می گیرد؛ دشمن در اثر بصیرت مردم شناسایی می‌شود؛ مبانی سازش ناپذیری با دشمن و تغییر مسیر جامعه از انحرافی به نام «سازش« به ضرورتی تحت عنوان «مبارزه« به وسیله مردم تحکیم می شود و آینده مطلوب و نویدبخش در نتیجه حرکت مردم تحقق می یابد. در انقلاب های برخاسته از بیداری اسلامی، اصول و مبانی و اهداف و آرمان ها نه در نشست های تشکیلاتی و اجتماعات حزبی و میتینگ های سیاسی که در حرکت های انقلابی و از اذهان بصیر و دیده های بینای مردمی که برای تحقق انقلاب گام در مسیر مبارزه و جهاد نهاده اند، سر بر می آورد. 

امروز به برکت اسلام و ارزش های اسلامی، بیداری اسلامی به وضوح در سطح منطقه در معرض نمایش است. فریاد اعتراض و ابراز انزجار از استکبار و مستکبرین عالم دستاورد نخست و فوری ترین پیامد بیداری اسلامی در منطقه است. بازگشت به خویشتن که بازگشت به ارزش ها و مبانی اسلام ناب محمدی (ص) می‌باشد، تنها راه علاج مشکلات منطقه ای است که چشم های طمع زیادی به آن دوخته شده  و چند سالی است با استفاده از ابزار تکفیریسم آن را به جولانگاه منافع غربی- عربی- عبری تبدیل نموده است است.

اعضای شواری عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی با این رویکرد و نگاه به آینده گردهم آمده اند تا پس از بحث و گفتگو درباره مسائل گوناگون دنیای اسلام، راهبردهایی را جهت رفع موانع و چالش ها و غلبه بر مشکلات جهان اسلام، به تبادل نظر گذاشته و از سران کشورهای اسلامی که منافع ملی شان با منافع اسلام در هم تنیده شده است، مجدانه می خواهند که در پیشبرد مصوبات اجلاس بغداد از هرگونه همکاری و همیاری دریغ نورزند.

در پایان لازم می دانم گزارش مختصری از فعالیت های چند سال اخیر دبیرخانه مجمع جهانی بیداری اسلامی که متشکل از 9 کمیته 1) تحلیل و اقدام سیاسی؛ 2) نخبگان؛ 3) مراسم و مناسبت ها؛ 4) فرهنگی – تبلیغی؛ 5)رسانه؛ 6) فضای مجازی؛ 7) فرهنگی – هنری؛ 8) علمی و پژوهشی؛ 9) آموزش و توانمندسازی می باشد حضورتان ارائه نمایم. 
همانگونه که مستحضر هستید؛

به ابتکار جمهوری اسلامی ایران شورای مجمع جهانی بیداری اسلامی که با هدف جلوگیری از انحراف تحولات منطقه ای از مسیر درست خویش و وحدت امت اسلامی و تقریب بین مذاهب مختلف، همچنین روشنگری و آگاه سازی و مقابله با جریانات ضد اسلامی که در صدد به چالش کشیدن بیداری اسلامی هستند، همزمان با آغاز موج بیداری اسلامی در تهران تشکیل شد، در راستای عمل به وظایف خویش در قبال موج بیداری اسلامی به استثنای نشست کنونی، تاکنون 8 اجلاس با شرکت اندیشمندان، علما، روشنفکران و رهبران جوامع اسلامی به شرح زیر تشکیل داده است.

اجلاس نخست؛ در آبان ماه 1390 با شرکت 20 تن از 16 کشور جهان.

اجلاس دوم؛ در بهمن ماه 1390 با شرکت 10 تن از 10 کشور جهان در حاشیه اجلاس جوانان.

اجلاس سوم؛ در تیر ماه 1391 با شرکت 32 نفر از 19 کشور جهان در حاشیه اجلاس زنان.

اجلاس چهارم؛ در آذر ماه 1391 با شرکت 12 نفر از 5 کشور در حاشیه اجلاس اساتید.

اجلاس پنجم؛ در اسفند ماه 1392 با حضور 28 نفر از 15 کشور جهان در حاشیه همایش هندسه قدرت.

اجلاس ششم؛ در شهریور ماه 1393 با حضور 54 نفر از 28 کشور جهان در حاشیه همایش علمای اسلامی در حمایت از مقاومت فلسطین.

اجلاس هفتم؛ در آذر ماه 1393 با حضور 30 تن از 21 کشور جهان در حاشیه اجلاس تکفیر.

اجلاس هشتم؛ در 7 دی ماه 1394 با 40 نفر از 10 کشور جهان در حاشیه کنفرانس وحدت.

مجمع جهانی بیداری اسلامی علاوه بر اجلاس های فوق که در سطح شورای عالی مجمع برگزار گردیده است، تاکنون 17 نشست، همایش و کنفرانس نیز به شرح زیر در سطح بین المللی با شرکت میهمانان و مدعوین از کشورهای مختلف جهان برگزار کرده است: 

1. اولین کنفرانس بین المللی بیداری اسلامی که در شهریور ماه 1390 برابر با شوال 1433 هجری قمری و سپتامبر 2011 در تهران با حضور بیش از 750 نفر از اندیشمندان، رهبران و شخصیت های اسلامی، فعالان عرصه های فرهنگی، سیاسی و رسانه ای و احزاب و تشکل های اسلامی از 79 کشور برگزار شد.

2. اجلاس بین المللی جوانان و بیداری اسلامی که در بهمن 1390 برابر با ربیع الاول 1433 هجری قمری و ژانویه سال 2012 میلادی با حضور بیش از 1000 نفر از جوانان فرهیخته و فعال در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، رسانه ای و اعضای تشکل ها و جریانات اسلامی از 74 کشور جهان در تهران برگزار گردید.

3. کنگره شعر بیداری اسلامی در بهمن 1390 برابر با ربیع الاول 1433 قمری فوریه 2012 با حضور بیش از 60 شاعر عرب زبان از 12 کشور جهان، دو روز در تهران و یک روز در مشهد برگزار گردید.

4. اجلاس بین المللی زنان و بیداری اسلامی در تیر 1391 برابر با شعبان 1433 قمری و ژوئیه 2012 میلادی با حضور  بیش از 1100 نفر از زنان مسلمان اندیشمند و فعال در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و رسانه ای و نیز احزاب و تشکل های اسلامی از 76 کشور جهان  در تهران برگزار گردید.

5. اجلاس اساتید دانشگاه ها که «بیداری اسلامی، پیشرفت، عدالت و مردم سالاری دینی» نام داشت، در آذر ماه 1391 برابر با محرم 1434 قمری و دسامبر 2012 میلادی با حضور بیش از 500 نفر از اندیشمندان و اساتید مسلمان و فعال دانشگاه ها در عرصه بیداری اسلامی از 60 کشور جهان در تهران برگزار گردید.

6. اجلاس جهانی علما و بیداری اسلامی با شعار «پیش به سوی نوسازی تمدن اسلامی» در اردیبهشت ماه١٣٩٢ برابر با جمادی‌الثانی ١٤٣٤ قمری و مطابق با آوریل ٢� ١٣ میلادی با سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای و با حضور بیش از 650 نفر از علما و و شخصیت های دینی، فرهنگی و سیاسی از 78 کشور جهان به مدت دور روز در سالن اجلاس سران در تهران برگزار گردید.

7. همایش بین‌المللی نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی که در اسفند 1392 برابر با جمادی الاول 1434 هجری قمری و مارس 2014 میلادی با حضور بیش از 80 شخصیت دینی و دانشگاهی از 43 کشور جهان در تهران برگزار شد. 

8. همایش بین المللی اندیشه های امام خمینی و بیداری اسلامی که خرداد ماه 1393 برابر با رجب 1435 و ماه می 2014 میلادی با حضور 400 نفر از اندیشمندان، فرهیختگان و علما از 20 کشور جهان در تهران برگزار شد.

9. کنفرانس بین المللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین در شهریور 1393 برابر با ذی القعده 1435 قمری و سپتامبر 2014 میلادی با حضور 200 تن از علما و نخبگان جهان اسلام از 53 کشور جهان در تهران برگزار گردید.

10. کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در آذر ماه 1393 برابر با  محرم‌الحرام و صفر 1436 هجری قمری و نوامبر 2014، به دعوت حضرت آیت العظمی مکارم شیرازی و آیت الله العظمی سبحانی دو تن از مراجع دینی گران‌قدر حوزه علمیه قم و با حضور بیش از 300 تن از علما و متفکران شیعه و سنی، از بیش از 60 کشور جهان، در شهر قم برگزار شد.

11. کنگره هم اندیشی میهمانان خارجی مراسم سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که بهمن 1393 برابر با ربیع الثانی 1436 و ژانویه 2015 میلادی با حضور 395 نفر از میهمانان خارجی از 28 کشور جهان در سالن اجلاس سران تهران برگزار گردید.

12. نشست بین المللی اندیشه های امام خمینی و بیداری اسلامی که در خرداد 1394 برابر با شعبان 1436 و زوئن 2015 میلادی در با حضور میهمانان و مدعوین خارجی در تهران برگزار گردید.

13. هشتمین کنگره بین المللی پزشکان شیعه جهان اسلام در مرداد 1394 برابر با شوال 1436 و آگوست 2015 میلادی با حضور 650 نفر از پزشکان جهان اسلام از بیش از 25 کشور جهان در تهران برگزار شد.

14. بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که دی ماه 1394 برابر با ربیع الاول 1437 و دسامبر 2015 با حضور بیش از 500 اندیشمند از 70 کشور جهان در تهران برگزار گردید.

15. همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز که در بهمن ماه 1394 برابر با ربیع الثانی 1437 و ژانویه 2016 میلادی با حضور بیش از 30 تن از علما و اندیشمندان از 20 کشور جهان در قم و در دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله مکارم شیرازی برگزار گردید. 

16. کنگره هم اندیشی میهمانان خارجی مراسم سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که بهمن ماه 1394 با حضور بیش از 300 نفر از 40 کشور جهان در تهران برگزار گردید.

17. بزرگداشت فرمانده مقاومت اسلامی شهید حاج عماد مغنیه که در بهمن ماه 1394 با حضور شخصیت های سیاسی داخلی و خارجی و عموم مردم و علاقمندان به حوزه مقاومت و آزادی فلسطین در تهران برگزار شد.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۴۴
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••