به گزارش سراج24، بیست و چهارمین قسمت از برنامه گفتگومحور «انارستان» با موضوع «پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و درمان آن با طب سنتی» چهارشنبه شب 27 فروردین سال 1399 روی آنتن این شبکه رفت. مهمان این برنامه دکتر حسن یوسفی، پزشک محقق طب سنتی و مدرس طب سنتی و مجری برنامه سینا هوشمندینژاد بود.
یوسفی برای ضد عفونی فضای خانه به دود کردن قدری اسفند در منزل و گرداندن آن در جاهای مختلف خانه، نه در حدی که بوی آن بینی را تحریک کند هر روز صبح توصیه کرد و گفت: در محیطهای بسته بیرون مثل محل کار که احتمال آلودگی به ویروس کرونا بیشتر است عود روشن کنید.
وی در ادامه افزود: تا حد امکان پنجرهها و درب منزل را باز نگذارید تا از ورود هوای آلوده بیرون به داخل خانه جلوگیری شود. برای عوض کردن هوای داخل منزل ساعات یک الی دو نیمه شب یا چهار پنج صبح و موقعی که برای نماز بیدار میشوید و زمانی است که رفت و آمد ماشینها و افراد کم است نیم الی یک ساعت پنجرهها را باز کنید تا هوای منزل عوض شود.
این پزشک محقق طب سنتی برای ضد عفونی سطوح گفت: سرکه و گلاب را با نسبت مساوی مخلوط کنید و برای ضد عفونی سطوح از آنها استفاده کنید. پد الکلی هم برای سطوح کوچک گزینه خوبی است.
وی در خصوص یکی از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا توضیح داد: یکی از مرکبات نظیر نارنج، پرتقال، لیمو و... را بردارید و پوست آن را چندین بار با چاقو بخراشید و قدری پوست آن را فشار بدهید و اسانس آن را ببویید. آن را در جیبتان بگذارید و وقتی به محیطهای شلوغ و پر رفت و آمد میروید اسانس آن را ببویید.
این مدرس طب سنتی پیرامون پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا اشاره کرد: پیاز، سیر و خلال پوست نارنج را به تناوب به غذای مصرفی روزانه خود اضافه و مصرف کنید و تنوع بدهید تا بدن به یک نوع خاص عادت نکند.
وی توضیح داد: علائم بیماری کرونا سرفه، تنگی نفس و یا تب است. اگر کسی یک بار سرفه کرد شدیداً به او مشکوک شوید و از او فرار کنید. اگر دو بار سرفه کرد سریع او را نزد پزشک ببرید. کسی که سه بار سرفه کرد صد در صد مشکوک به ابتلا به بیماری کروناست و باید درمان شود.
یوسفی در باره درمان بیماری کرونا اظهار کرد: چنانچه یکی از علائم بیماری کرونا را داشتید، بلافاصله دو سه روز جوشاندهای را که در ادامه دستورش را خواهم داد مصرف کنید. اگر بیتوجهی کنید و بیماری کهنه شود برایتان مشکلساز میشود.
وی تأکید کرد: هر بیمار مبتلا به کرونا به هر نحو ممکن باید هر روز لینت مزاج داشته باشد. در غیر این صورت دچار تنگی نفس میشود.
این پزشک محقق طب سنتی در خصوص ترکیبات جوشانده مزبور بیان داشت: بهدانه سه گرم، عناب پنج دانه، سهپستان 9 عدد، گل گاو زبان، تخم ختمی خبازی و تخم ختمی تهرانی هر کدام پنج گرم را با هم در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا به اندازه یک لیوان آب باقی بماند. در صورتی که بیمار تب داشت به ترکیب بالا گل بنفشه را هم بیفزایید. سپس آن را صاف و شیرین کنید و در پایان یک قاشق غذاخوری خاکشیر به آن اضافه کنید. بیمار نصف لیوان را صبح و نصف لیوان را شب میل کند.
وی افزود: اگر بیمار اشتها نداشت و نتوانست یک دفعه این جوشانده را در دو نوبت میل کند هر یکی دو ساعت یک بار قدری از آن را بنوشد که در یک روز کامل یک لیوان از این جوشانده را نوشیده باشد.
یوسفی به پزشکان طب سنتی توصیه کرد: برای بیماران بدحال مبتلا به کرونا روی سینه بیمار مرهمهایی قرار دهید تا تنگی نفس بیمار رفع شود. حتماً یک روز در میان اماله و تنقیه انجام شود تا ورم ریه رفع شود. در غیر این صورت بیمار به کما میرود. روزهای پنجم، هفتم و نهم حتماً زالو گذاشته شود.
وی به بیماران مبتلا به کرونا و درمان شدگان این بیماری توصیه کرد: چه در دوران بیماری و چه در دوران نقاهت باید استراحت کنند. انجام فعالیتهایی که انرژی فرد را میگیرند بازگشت بیماری را به همراه دارد.
این مدرس طب سنتی برای تقویت ریه جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا شرح داد: یک زرده تخممرغ را با دو قاشق مرباخوری شکر خوب به هم بزنید تا حالت کرم پیدا کند. قدری گل گاو زبان را بجوشانید و یک لیوان آب که ماند، آن را صاف کنید و در حالی که هنوز کاملاً داغ است، آن را به کرمی که تهیه کردید آرام آرام اضافه کنید و به هم بزنید و حل کنید.
وی اضافه کرد: برای درمان درد پریودی خانمها، بهخصوص کسانی که در این دوره کمر درد دارند در روزهای اول، دوم یا سوم مخلوط بالا را به همراه قدری پودر فندق مصرف کنند. این مخلوط مانع ضعف، کمر درد و دل درد میشود.
این پزشک محقق طب سنتی به ترکیب سادهای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و تقویت روزهداران در زمان افطار اشاره کرد: دو سه قاشق چایخوری قُوَّتو را با دوسوم لیوان آب جوش مخلوط و میل کنید.
وی برای جلوگیری از احساس تشنگی روزهداران پیشنهاد کرد: هنگام سحر چهار تخم یعنی تخم شربتی، تخم بادرنجبویه، تخم فرنجمشک و بالنگو را به نسبت مساوی به اندازه یک قاشق مرباخوری در یک لیوان آب جوش بریزید و قبل از صرف سحری میل کنید. کسانی که مشکل معده دارند بهجای آب عرق نعنا بریزند.
یوسفی به عنوان غذای مناسب سحری آبگوشت را توصیه کرد و گفت: هنگام سحری از مصرف غذاهایی مثل جگر که برای کبد سنگین هستند خودداری کنید، چون این غذاها آب بدن را میکشند و در طول روز احساس تشنگی خواهید کرد.
وی گفت: کسانی که مبتلا به کمکاری تیرویید هستند در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا نیستند.
این مدرس طب سنتی در خصوص خلط پشت گلو مطرح کرد: یا فرد دچار التهاب مزمن یا سینوزیت یا عفونت شده است که باید منضج و مسهل با قابضات مصرف کند، یا دچار ضعف مغزی است. افرادی که مغز آنها بهواسطه شغلی که دارند زیاد کار و تمرکز میکند دچار ضعف مغزی میشوند که برای درمان معجون اسطوخودوس توصیه میشود. معجون اسطوخودوس ترکیبی از اسطوخودوس، گل گاو زبان، هل، تخم کاهو، مغز بادام شیرین و تخم خشخاش است که توصیه میشود یک قاشق مرباخوری صبح و شب مصرف شود.
وی برای درمان بازگشت حس بویایی کسانی که به علت ابتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست دادهاند مصرف ده الی پانزده روز دم کرده مرزنجوش و بخور مرزنجوش را توصیه کرد.
انتهای پیام/
0نظر