سراج24؛ در فرهنگ لغت بریتانیایی جنگ فرهنگی (Culture War) بدین صورت تعریف شده است: «[ایجاد] تعارض، تضاد یا مبارزه بین گروههای اجتماعی [در یک کشور] برای چیرگی و تسلط بر ارزشها، باورها و کردارهای آنان»
در این تعریف بدون کم و زیاد کردن واژهای میتوان به سادگی از هدفگذاری، مسیر و مقصود دشمن در تلاش برای حمله به تفکرات و بنیههای فکری یک جامعه مطلع شد.
اگر بر سالهای پس از انقلاب اسلامی در ایران چشمپوشی کنیم، میبینیم که در تاریخ پیش از این دوران نیز همواره غربیها در تلاش برای برهنگی زن و بانوی ایرانی بودهاند. رضاخان، عملهی دست غربیها، یکی از پیادهنظامان دشمن در پیشبرد این تغییر فرهنگی در ایران بود که البته شواهد و اسناد زیادی نشان میدهد او در این کار ناتوان ماند.
همان سالها او به اجبار استفاده از چادر، روبنده و روسری را در مدارس، دانشگاهها و امکان دولتی و اداری منع کرد؛ کاری که او آن را روشنفکری عنوان میکرد، از سوی روشنفکران جهانی، مورد تقبیح و نقد واقع شده بود. الیز ساناساریان، فعال حوزه سیاسی و زنان، که به عنوان یک ایرانی ارمنیتبار ساکن در آمریکا معرفی شده است، در نقد اجبار رضاخان که در یکی از کتابهایش منتشرشده، نوشته: حتی کشف حجاب در ترکیه اختیاری بود و آتاترک به اجبار کسی را وادار به انجام این کار نمیکرد اما رضاخان این کار را با زور و اجبار انجام داد و حق زنان را از آنها گرفت و زنان را که با این کار احساس برهنگی میکردند، خانهنشین کرد.
از روزهایی که سفیر یک دولت غربی در ایران برای شاه کشور تصمیم میگرفت و دورانی که مقابله نظامی با سرباز آمریکایی متعرض به ایرانی در خاک کشورمان غدغن بود، سالها میگذرد و انقلاب اسلامی این خواری و خفتها را برچیده است. دشمنی که آن روزها در خاک پاک ایران آقایی میگرد حال به زبونی افتاده است. اینکه آنان طی این سالها چنین خفتی را نمیتوانند تحمل کنند، بیاثر در راهاندازی جنگهای مختلف علیه ملت ایران نیست.
جهوری اسلامی نه تنها آنان را از عرصهی جولان در خاک کشور راند، بلکه زمین مبارزه را به سرزمینهای دورتر برد تا کوچکترین گزندی، یک شهروند ایرانی را تهدید نکند. دشمن ایران اسلامی در این سالهای اخیر، شکست پررنگتری را نسبت به اوایل انقلاب در مبارزه تن به تن با جمهوری اسلامی ایران لمس کرد. آنها که مقاومت و ایستادگی ایران در هشت سال جنگ دفاع مقدس را برنمیتابیدند، در سالهایی که گذشت نیز نتوانستند اهداف منطقهای خود را علیه جمهوری اسلامی ایران محقق کنند.
نتیجهی سالها بررسی و برنامهریزی دشمن برای از پای درآوردن جمهوری اسلامی ایران، به راهاندازی یک جنگ ترکیبی انجامید که جرقهی شعلهور شدن آن، چیزی جز یک واقعهی فرهنگی نبود. دشمن شاخصهای از فرهنگ ما را برای این مبارزه انتخاب کرد که در قرن اخیر نیز از آن علیه اضمحلال عفت بانوان استفاده کرده بود؛ حجاب.
آنها آرام آرام از پروژههای ضدحجابی که با تزریق بودجه از سوی کشورهای غربی به راه افتاده بود، در شبکههای معاند و صفحات مجازی وابسته به خود پرده برداشتند. دشمن البته نمیخواست به یک باره مقصود خود را از تبلیغات ضدحجاب عنوان کند و برنامه داشت تا طی چند سال، نفوذ ضدفرهنگی خود را گسترده و سپس ضربه آخر را وارد کند. آنها اما در محاسبات خود نفهمیدند ملتی که تحت تحمیل و اجبار رضا قلدر تن به بیعفتی نداد، زیر سایه جمهوری اسلامی با تشویق به بیحیایی مبارزه هم خواهد کرد.
در دو تا سه سال اخیر، مبارزه فرهنگی دشمنان با جامعه مسلمان ایرانی علنیتر شد و شدت بیشتری به خود گرفت. آنها دست روی نسل جدیدی گذاشته بودند که دسترسی راحتتری به فضای مجازی و محتوای آن داشت. دشمن گمان را بر این گذاشت که میتواند نسل جدید را به پیادهنظام خود در خاک ایران تبدیل کند تا اهداف غرب را در براندازی جمهوری اسلامی پیش ببرد.
دشمن سالهاست قصد دارد با چیرگی بر ارزشهای فرهنگی و دینی جامعهی ما، جمهوری اسلامی را به عبور و صرفنظر از باورهایش وادار کند. آنها میخواهند با تسلط بر ارزشها و دگرگونی آن، نه جمهوری اسلامی که ایران را با هر عقیده و مذهبی، از پای درآورند و همانطور که سالها بر یک کشور و ملت عزتمند از طریق دستنشاندههای مختلف و شاهان گوناگون، مسلط بودند، دوباره کنترل اوضاع را در دست گیرند.
این روزها که دشمن خود را در مبارزههای نظامی، سیاسی و یا حتی اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران ناتوان پیدا کرده، گزینهی مبارزهی فرهنگی را در پیش گرفته است. دشمن حجاب را به عنوان تنها دستاویز برای جنگ با جامعهی ایرانی مسلمان برگزیده تا با کمرنگکردن باورها و ارزشهایشان، بر دیگر عرصهها نیز مسلط گردد.
در این میدان مبارزه، پلیس خود را فدایی ارزشهایی کرده که دشمن کمر به نابودی آن بسته است. پلیس، آبرو و عزت خود را به میان آورده تا نگذارد کرامت و عفت یک بانوی ایرانی دچار شبههای گردد و در اهداف درازمدتی که دشمن برای خود ترسیم کرده، عزت و قوام یک خانواده را حفظ و از گزند آنان امن نگاه دارد.
پلیس با «طرح نور» به پشتوانهی مقرراتی روشن و مشخص و در تکمیل قانونی که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی آن را تدوین کردهاند، مقتدرانه ایستاده تا دشمنی را در عرصه فرهنگ و باور، خنثی کند، مانع ناهنجاریهای بعدی شود و البته به مقابله با پیادهنظام فرهنگی دشمن بپردازد.
حمایت ملت از پلیس برای اجرای قانونی که دشمن را در اجرای برنامههایش ناکام خواهد گذاشت، در روزهای اخیر از جمله اقدامی بود که مقدمهچینی دوبارهی دشمنان برای طرحهای ضدفرهنگی و به راه انداختن آشوب و اغتشاش در کشور را از بین برد و نقشهی آنان را نقش بر آب کرد. ایران اسلامی به پشتوانهی ملتی ارزشمند با باورهایی مستحکم، سالها سربلند از جنگهای یکطرفهی دشمن بیرون آمده است و امروز که خود به قدرتی اثرگذار در سطح بینالملل تبدیل شده، این معادله در جنگ فرهنگی را نیز تغییر خواهد داد.