اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۰ با تحول درکمیسیون تلفیق و توجه به پیشنهادات دیوان محاسبات

اگر به پیشنهادات دیوان محاسبات توجه شود و کمیسیون تلفیق تحول گرایی هم داشته باشیم، گام اساسی برای اصلاح ساختار بودجه برداشته خواهد شد.

به گزارش سراج24، به نقل از دفتر روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، سعید بیت عفری معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به اینکه بودجه شرکت های دولتی حدود ۷۰ درصد از کل بودجه را شامل می شود، گفت: مهمترین مشکل در تعریف این شرکت هاست و باید بازبینی صورت گیرد. از سوی دیگر سازمان برنامه و بودجه دست به بیش برآوردی می زند و شرکت ها را سودده نشان می دهد تا بعنوان شرکت های زیانده مطرح نشوند. وی علل دیگر زیانده بودن این شرکت ها را تکلیفی بودن شرکت ها، مشخص نبودن قیمت تمام شده خدمات و بالا بودن هزینه های جاری و غیرمستقیم آن ها بیان کرد.

بیت عفری اظهار داشت: در حوزه شرکت های دولتی با مشکل قانونگذاری نیز روبرو هستیم. درکمیسیون تلفیق سال‌هاست که قوانینی وضع می شود که با قوانین بالادستی مغایرت دارد.

معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات در خصوص وابستگی لایحه بودجه به نفت افزود: طبق برآوردهای دیوان محاسبات، وابستگی لایحه بودجه ۱۴۰۰ به نفت بیش از ۵۰ درصد است که اگر درآمدهای هدفمندی اصلاح شود و در ردیف بودجه عمومی درج گردد، این وابستگی به بیش از ۶۰ درصد می رسد. این درحالی است که پیش بینی دولت برای فروش ۲.۳ میلیون بشکه در روز نیز با عدم تحقق روبرو خواهد شد.

بیت عفری با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات در هشت بند پیشنهادات کارشناسی برای اصلاح لایحه بودجه ارائه کرده است، اظهار داشت: اگر به پیشنهادات دیوان محاسبات توجه شود و کمیسیون تلفیق تحول گرایی هم داشته باشیم، گام اساسی برای اصلاح ساختار بودجه برداشته خواهد شد.

آمار و ارقام مربوط به ساختار احکام بودجه ۱۳۹۸

 

اخبار مرتبط

تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی ماموریت اصلی سازمان برنامه و بودجه است

جلسه فوق‌العاده دولت برای بررسی جداول بودجه