اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۳:۴۹:۳۴
اذان ظهر ۱۲:۰۳:۳۵
اذان مغرب ۱۹:۰۳:۲۸
طلوع آفتاب ۰۵:۲۱:۱۲
غروب آفتاب ۱۸:۴۴:۲۹
نیمه شب ۲۳:۱۷:۳۱
قیمت سکه و ارز
۱۳۹۴/۰۵/۱۱ - ۱۱:۱۲

ستاری: عادت کردیم با پول مفت نفت کار کنیم/ایوبی: باید از امکانات دولت رانتی استفاده کنیم

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: در کشورهای نفتی توهم صنعت وجود دارد، وقتی یک نفر پول دارد، کارخانه سیمان می‌خرد، آیا این فناوری است؟! ما کشوری هستیم که عادت کرده‌ایم با پول مفت نفت کار کنیم و می‌خواهیم غول چراغ جادو مشکل‌مان را حل کند.

ستاری: عادت کردیم با پول مفت نفت کار کنیم/ایوبی: باید از امکانات دولت رانتی استفاده کنیم
به گزارش سراج24، سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی شب گذشته در حضور جمع قابل توجهی از مسئولان عالی رتبه و هنرمندان در سالن اصلی چارسو برگزار شد .
احسان علیخانی اجرای این برنامه را بر عهده داشت، ابتدا مسعود نجفی، دبیر این جشنواره به روی صحنه رفت و  ضمن خیر مقدم به اهالی رسانه، مدعوین، هنرمندان و مدیران گفت: خوشحالم که اعضای جهاد به من اعتماد کردند و این وظیفه را بر عهده‌ام گذاشتند. در مدت سه روز گذشته تمامی آثار برگزیده در بخش‌های مختلف در پردیس سینمایی چارسو و در ٣٠ سانس به نمایش در آمد که مورد استقبال هم قرار گرفت. همچنین برنامه ما با بازگشایی دانشگاه‌ها ادامه پیدا می‌کند و مجموعه‌ای از آثار منتخب جشنواره در دانشگاه‌ها به نمایش در می‌آیند. امیدوارم این جشنواره که از معدود جشنواره‌هایی است که واقعا موضوعی است و می‌تواند ارتباطی را میان هنر و صنعت کشور برقرار کند، تداوم پیدا کند.
 
 رییس جهاد دانشگاهی: رقابت آینده دنیا در کشورهای دانش بنیان است
 
در ادامه مراسم حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کارهایی که در زمینه فناوری و صنعت انجام می‌شود باید به اطلاع مردم برسد تا باعث غرور ملی شود و خودباوری را در جامعه افزایش دهد. اقتصاد متکی به تولید داشته باشیم باید بیشتر کار کنیم. ما در استفاده از تولیدات خودمان در کشور مشکل داریم. دیده‌ایم که گاهی در بازار از تولیدات خودی استفاده نمی‌کنیم. 
 
طیبی یادآور شد: جوانان ما در کشور دارای توانایی هستند آنها بسیار با شعور و با هوش اند با ترکیب این دو می توان به فرهنگ سازی و تمدن رسید. اما واقعا چرا الین اتفاق نمی افتد؟! چطور هنرمندان می توانند به فرهنگ سازی که در نظر داریم کمک کنند؟  فناوری تولید ثروت می‌کند. رقابت آینده دنیا در کشورهای دانش بنیان است. بیشتر کشورها روی این فناوری‌ها کار می‌کنند چون فناوری‌های دانش بنیان همان جنگ آینده هستند. 
 
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه دولت تدبیر و امید برای انجام کارهای نو در حوزه فناوری و صنعت قدم برداشته است، اضافه کرد: با توجه به توافق‌هایی که اتفاق افتاده و قرار است تحریم‌ها برداشته شود، امیدواریم اتفاق‌های خوبی بیفتد و شرکت‌ها و کارخانه‌های پیشرفته خودشان به سمت هنر و هنرمند بیایند تا در جامعه و کشور دیده شوند و بتوانند خودشان و فعالیت‌هایشان را به دیگران معرفی کنند. 
 
 ما کشوری هستیم که عادت کردیم با پول مفت نفت کار کنیم
 
در ادامه این مراسم، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: ما کشوری هستیم که عادت کرده‌ایم با پول مفت نفت کار کنیم؛ مدیرهایی که با این پول کار می‌کنند، مردمی که با این پول زندگی می‌کنند. خیلی از کشورها یک صخره در اقیانوس هستند اما سطح زندگی و رفاه مردم آن‌ها بالاتر از کشور ماست. دولت‌هایی که احتیاجی به مردم ندارند و از مالیات پول در نمی‌آورند و مردمی که می‌خواهند که غول چراغ جادو مشکلاتشان را حل کند! همچنین دانشگاه‌هایی داریم که از بودجه دولت استفاده می‌کنند، یاد نمی‌دهیم دانشجوها روی پای خودشان بایستند، کار‌آفرینی نداریم و تنها یاد می‌دهیم با یک مدرک استخدام بشوند!
 
نکته مهمی برای فعالیت‌های دانش بنیان است/ قدرت ریسک کردن داشته باشیم
 
رییس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: باید بگویم که در همان ابتدا باید به جوانان اعتماد همانگونه که در زمان جنگ به آن ها اعتماد شد اعتماد به آن ها نکته مهمی برای فعالیت‌های دانش بنیان است. در کشورهای نفتی توهم صنعت وجود دارد، وقتی یک نفر پول دارد، کارخانه سیمان می‌خرد، آیا این کار خرید فناوری است؟! فناوری خریدنی نیست بلکه درست کردنی است. باید آن را ساخت و به وجود آورد. باید قبول کیم افراد مسن و میان سال اهل ریسک کردن نیستند چنین افرادی ذهنیت شان دیگر شکل گرفته و دغدغه ریسک کردن ندارند. امیدوار هستیم کارهای تازه‌ای رخ بدهد، اما به این معنی نیست که دولت واردکار شود. ما مرکزی هستیم که قدرت ریسک و جرات و جسارت وارد شدن جوانان را به بازار می‌دهیم چون خود دولت نباید وارد کار شود، بلکه باید زمینه‌ای را به وجود آورد که جوان‌ها بتوانند کار کنند. 
 
 رییس سازمان سینمایی: تاسف می‌خورم که برخی از دانشجویان آینده‌دارم در خارج از ایران هستند
 
حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی در ابتدا با ابراز خوشحالی از اینکه پردیس سینمایی چارسو افتتاح شده و کار خودش را به شکل حرفه‌ای ادامه می‌دهد، عنوان کرد: حضور بخش خصوصی در فرهنگ اتفاق خیلی خوبی است و امیدواریم این گروه‌ها تکثیر شوند. از جایی که مشکل فرهنگ ما زیر ساخت‌ آن است، باید این بخش را درست کنیم تا از اقتصاد رانتی رهایی پیدا کنیم. امروز در کشور ٣٥٠ سینما بیشتر نداریم، در حالیکه باید این تعداد خیلی بیشتر از این‌ها باشد!
 
وی ادامه داد: برای توسعه که انسان ها می توانند آن را خلق کنند باید نیروی انسانی خوب وجود داشته باشد ما این نیرو را داریم که بسیاری از کشور ها حسرت جوان های ما را می خورند. در زمانی که در دانشگاه تدریس می کردم شاهد رفتن بسیاری از دانشجویانم بودم و این تاسف بسیار بزرگی است. فرار مغز ها ضربه بزرگی به کشور است.
 
ایوبی بدر صحبت های پایانی خود در مورد برگزاری جشنواره ها گفت: ما در تهران دچار جشنواره زدگی شده ایم. عده ای اعتقاد دارند که تعداد جشنواره های ما زیاد است که من با این موضوع مخالفم. به نظرم جشنواره های موضوعی بسیار مفید هستند اما باید برای هر استان یک جشنواره را در نظر بگیریم. در چنین شرایطی استقبال از جشنواره ها هم زیاد می شود.
 
زبان سینما قدرتمند است/ما دولت رانتی هستیم
 
رییس سازمان سینمایی گفت: زبان سینما بسیار قدرتمند است و می‌توان از آن برای آشنایی مردم با خلاقیت‌ها استفاده کرد و اگر سینما با فعالیت‌های صنعتی و فناوری آشنا شود، حتما اتفاق‌های خوبی را در این زمینه می‌بینیم.
 
ایوبی در پایان سخنانش تاکید کرد: ما دولت رانتی هستیم و حالا که مضراتش دامن گیر ماست، دست کم از نکات مثبت آن هم استفاده کنیم و بودجه سینما را افزایش دهیم. همچنین به خودم می‌بالم که چنین پیشرفت‌هایی را می‌بینم و مطمئن هستم که این‌ها چیزهای خیلی کوچکی بوده که ما انجام دادیم. 
 
 قائم‌مقام سیما: شبکه 5 سیما میزبان فیلم‌های برگزیده جشنواره
 
در ادامه این مراسم، رضا پورحسین، قائم مقام سیما اظهار کرد: در سه دهه گذشته به موازات رشد علم و فناوری در کشور سینمای داستانی و مستند علمی و فناوری رشد نکرده است. چنین جشنواره‌ای می‌تواند باعث دیده شدن این حوزه شود. ما می‌توانیم با استفاده از این ابزار حرکت‌های علمی و فناوری را منعکس کنیم. 
 
وی در ادامه توضیح داد: آنقدر که همه روزنامه‌ها صفحه حوادث دارند، حرکت‌ها و فعالیت‌های علمی و صنعتی پژوهشکده‌ها پوشش داده نمی‌شود. مردم از حجم کارهایی که در این حوزه‌ها انجام می‌شود باخبر نیستند. فکر می‌کنم نبود نشاط در جامعه به دلیل نبود نشاط علمی در کشور است و فکر می‌کنم اگر وزارت صنایع، معاونت علمی و رسانه ملی، هنرمندان این حوزه را بیشتر جدی بگیرند، کارها و آثار موفق‌تری را می‌بینیم.
 
قائم مقام سیما در پایان از نمایش مجموعه فیلم‌های مستند و انیمیشن برگزیده جشنواره در یک بسته تلویزیونی از شبکه ٥ خبر داد.
 
 اسکویی: همچنان جای حمایت از ذهن خلاق خالی است/ روابط مان بر اساس شایسته سالاری باشد
 
در پایان مراسم مهرداد اسکویی که یکی از داوران این جشنواره بود گفت: ما برای پیشرفت و احساس غروری که نیازمند آن هستیم به صنعت و فناوری احتیاج داریم. باید بگویم در این جشنواره فیلم های خوبی در این رابطه وجود داشت اما متاسفانه در بخش فیلم های داستانی با کمبود فیلم مواجه شدیم و تنها 4 اثر توانست در جشنواره حضور پیدا کند. واقعاً باید گفت حمایت از ذهن خلاق موردی است که باید به آن توجه داشت و همچنان جایش خالی است باید به سمت شایسته سالاری برویم و روابط مان بر اساس شایسته سالاری باشد.
 
این مستندساز در ادامه افزود: چرخ‌های صنعت به ذهن‌های خلاق سینماگران نیاز دارد و همه این ذهن‌ها می‌توانند پرچم‌دار این حوزه باشند. ما با اینکه در فناوری رشد داشتیم، اما اثرهای کمی را می‌توانیم در این حوزه ببینیم. باید نشان دهیم که چه فیلم‌سازهایی در کشور داریم و آن‌ها چه تلاش‌هایی می‌توانند انجام دهند. امیدوارم در سال آینده پیشرفت صنعت و فناوری را از طریق سینما و هنر ببینیم. 
 
لازم به ذکر است  بزرگداشت کامران شیردل با حضور ابراهیم یکی از شاگردانش برگزار شد. در بخش نکوداشت زنده‌یاد محمدرضا مقدسیان، زهرا گرامی همسر وی روی سن حاضر شد و با بغض از دست‌اندرکاران جشنواره و مهمانان حاضر تشکر کرد.
 
فهرست کامل برگزیدگان جشنواره به شرح زیر است:
 
برگزیدگان بخش دانشجویی
 
جایزه سوم بخش دانشجویی ، به آقای مقداد احمدیان نویسنده فیلمنامه سنگواره های کارون تعلق می‌گیرد.
 
جایزه دوم بخش دانشجویی ، به آقای علی مترصد کارگردان فیلم اشنیک 5000 تعلق می‌گیرد
 
جایزه اول بخش دانشجویی ، به آقای علیرضا دهقان تهیه‌کننده فیلم مجتمع مهدی آباد تعلق می‌گیرد.
 
برگزیدگان بخش آیتم های تبلیغاتی
 
بنابر نظر هیات داوران این بخش در دو قسمت مورد ارزیابی قرار گرفت
 
جایزه سوم بخش تیزر تبلیغاتی ، به آقای محمدرضا خانزاد هنرمند نقاش کلیپ ماسه‌ای تعلق می‌گیرد.
 
جایزه دوم بخش تیزر تبلیغاتی ، به آقای مرتضی پایه‌شناس کارگردان تیزر هشتمین جشنواره فیلم سینما حقیقت تعلق می‌گیرد
 
جایزه اول بخش تیزر تبلیغاتی ، به شبکه آموزش سیما تهیه‌کننده حمایت از تولید ملی تعلق می‌گیرد.
 
جایزه اول بخش مستند تبلیغاتی ، به کانون ایران‌نوین تهیه‌کننده وگ ایران تعلق می‌گیرد.
 
برگزیدگان بخش پویانمایی
 
در بخش پویانمایی ، از آقای مجید آسودگان کارگردان فیلم آسفالت به سبک ایرانی تقدیر می‌شود.
 
جایزه سوم بخش پویانمایی ، به آقایان احسان یادگاری و حسین نامور تیم انیمیت فیلم طرح توسعه بندر تجاری بوشهر تعلق می‌گیرد.
 
جایزه دوم بخش پویانمایی ، به خانم مطهر احمدپور کارگردان فیلم نقطه قرمز (Red Point) تعلق می‌گیرد
 
جایزه اول بخش پویانمایی ، به خانم محبوبه محمد‌زکی تهیه‌کننده فیلم جوجه ماشینی تعلق می‌گیرد
 
برگزیدگان بخش مستند
 
در بخش مستند ، از آقای علی مترصد کارگردان فیلم اُشِنیک 5000 تقدیر می‌شود.
 
جایزه سوم بخش مستند ، به آقای شهروز توکل محقق و نویسنده گفتار متن فیلم به اصفهان رو تعلق می‌گیرد.
 
جایزه دوم بخش مستند ، به آقایان عطا مهراد و سیاوش جمالی کارگردانان فیلم قصه یک مرد تعلق می‌گیرد.
 
جایزه اول بخش مستند مشترکا، به آقای محسن رمضان‌زاده تهیه‌کننده فیلم مسیر سبز و آقای بهروز ملبوس‌باف تهیه‌کننده فیلم اصفهان در بوق کارخانه‌ها تعلق می‌گیرد.
 
بخش مجموعه عکس
 
جایزه سوم بخش مجموعه عکس ، به آقای بهروز مرادی برای مجموعه کشتیرانی تعلق می‌گیرد
 
جایزه دوم بخش مجموعه عکس ، به آقای پویا طالبی برای مجموعه کره تعلق می‌گیرد.
 
جایزه اول بخش مجموعه عکس ، به آقای امید پورآذر برای مجموعه‌های نیروگاه حرارتی و آبی تعلق می‌گیرد.
 
بخش تک عکس
 
جایزه سوم بخش تک عکس ، به آقای محمد خیاطی تعلق می‌گیرد.
 
جایزه دوم بخش تک عکس ، به خانم مهناز شفیعی تعلق می‌گیرد.
 
جایزه اول بخش تک عکس ، به آقای سید مهدی امیری تعلق می‌گیرد.
 
بر پایه این گزارش افرادی چون حجت الله ایوبی «رییس سازمان سینمایی»، مهرداد اسکویی، بهزاد رشیدی رییس جهاد دانشگاهی هنر، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، علیرضا رضاداد دبیر سابق جشنواره فیلم فجر و مشاور ارشد سازمان سینمایی، مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، سونیا پوریامین مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، حمید فرخ‌نژاد، بهرام عظیمی، کیوان کثیریان، مسعود زنده روح، محمدصادق حاجی‌تاروردی مدیرکل دفتر امور فناوری استان‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمیدرضا طیبی، الهام زایجانی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی هنر و... حضور داشتند.
 
 
منبع:فارس
اشتراک گذاری
نظرات کاربران
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۴۵
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••