به گزارش سراج24؛ تشکیل حکومت اسلامی و قدم نهادن در مسیری که به تمدنسازی ختم شود، از نقطهی انقلاب اسلامی آغاز شده است. امروز بیش از هر زمان دیگر این مسیر به حرکت خود ادامه میدهد و رو به سوی تشکیل تمدنی عظیم زیر پرچم اسلام میرود. این پرسش اما در ذهن نقش میبندد که اربعین حسینی(ع) چه نقشی در تحقق این آرمان یعنی رسیدن به تمدن اسلامی خواهد داشت.
اربعین و فرهنگ عاشورا
مراسم اربعین حسینی(ع) یک رویداد فرهنگی و مذهبی میان همهی اهل عالم، چه مسلمانان و چه غیرمسلمانان، است و در واقع به استمرارِ خاطرنشانی قیامی کمک میکند که سرآغاز آن عاشورا بوده است. نام اباعبدالله الحسین(ع) در درازای تاریخ ماندگار بوده و در آینده نیز ماندگار خواهد بود. اربعین هم جزئی از این تاریخ است که فداکاریهای امام حسین(ع) را با رنگ و بویی خاص در اذهان عاشقان ایشان زنده نگه میدارد.. این مراسم نه تنها به ترویج ارزشهای انسانی و اسلامی کمک میکند، بلکه به تقویت هویت فرهنگی مسلمانان و شیعیان نیز میانجامد. اربعین به عنوان یک نماد از ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق، به عنوان یک الگو برای تشکیل تمدن اسلامی مطرح میشود؛ چراکه مفاهیم ناب عاشورا را با ابعاد فرهنگی به عموم، تبیین میکند.
انقلاب اسلامی و آرمانهای عاشورا
انقلاب اسلامی ایران، به رهبری امام خمینی(ره)، بر پایه اصولی چون عدالت، آزادی و مبارزه با ظلم و فساد شکل گرفت. این اصول با پیام عاشورا و قیام امام حسین(ع) پیوند خوردهاند و این راه توسط نائب امام عصر(عج)، حضرت آیتالله العظمی سید علی خامنهای(مدظلهالعالی) تداوم یافته است. امام حسین(ع) به عنوان یک الگو برای مبارزه با ظلم و دفاع از حق، در اندیشههای امامین انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارد. بنابراین، انقلاب اسلامی به نوعی ادامهدهنده آرمانهای عاشورا و راهی است که مولایمان، اباعبدالله(ع) آن را پایهگذاری کرد.
تشکیل تمدن اسلامی و همبستگی مسلمانان
تشکیل تمدن اسلامی که آغاز آن با انقلاب اسلامی رویداده است، ریشه در مبانی عینی و ادراکی عاشورا و درسهای آن دارد. تحقق این آرمان و امکان ادامهی این مسیر، نیازمند همبستگی و اتحاد مسلمانان است. مراسم اربعین حسینی(ع) به عنوان یک رویداد جهانی، فرصتی برای تجدید میثاق با ارزشهای اسلامی و ترویج وحدت میان مسلمانان را فراهم میکند. این همبستگی میتواند به تقویت پایههای تمدن اسلامی و ایجاد یک جبهه متحد در برابر چالشهای جهانی منجر شود.
اربعین و جهانیان
اربعین حسینی(ع) به عنوان یک پدیده جهانی، میتواند پیامهای مهمی از همبستگی، عشق و فداکاری را به جهانیان منتقل کند. این پیامها میتوانند به تقویت روابط میان ملتها و ایجاد یک تمدن اسلامی مبتنی بر اصول انسانی و اخلاقی کمک کنند. ارتباط میان راهپیمایی عظیم اربعین، انقلاب اسلامی و تشکیل تمدن اسلامی به وضوح نشاندهنده این است که این سه مولفه به یکدیگر پیوند خوردهاند و هریک، علاوهبر اینکه به عنوان پیشنیاز دیگری مطرح میشوند، میتوانند به تقویت هم نیز کمک کنند. اربعین نمادی از عشق و فداکاری است و میتواند به ترویج ارزشهای انسانی و اسلامی و ایجاد یک تمدن اسلامی پایدار منجر شود.