تبعیت از قانون از ضروریات اداره یک کلان شهر است/اعضا شورا تنها نقش نظارتی و تصویب مصوبات را دارند و نه اجرای آن

 به گزارش سراج 24 فارس، رضا جاویدی، مدرس دانشگاه و فعال اجتماعی با شروع بکار فعالیت های انتخاباتی نامزد های شورای شهر شیراز گفت:  با آغاز تبلیغات نامزدهای انتخابات شورای شهر شیراز و نگاهی به شیوه تبلیغی بسیاری از افراد، زیر پا گذاشتن دستورالعمل تبلیغات انتخابات ابلاغ شده توسط مراجع ذیصلاح در روز اول تبلیغات در سطح شهر مشهود است.

 

وی افزود: طبق ضوابط اعلام شده، الصاق هرگونه آثار تبلیغاتی نامزدها بر روی علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوی بیمارستان، تابلوی مدارس و سایر مؤسسات آموزشی و تابلوهای منصوبه در معابر عمومی توسط بخش دولتی و وابسته به دولت ممنوع می باشد.

 

جاویدی عدم توجه به قوانین را نادرست دانست و بیان کرد: با نگاهی به تبلیغات روز اول نامزدها که بنرهای خود را بر روی تابلوها و علائم  راهنمایی و رانندگی نصب کرده اند، این سوال مطرح می شود، چگونه می توان به فردی برای حضور در شورای شهر اعتماد کرد و به وی رای داد که ابتدایی ترین مفاد قانونی را از هم اکنون رعایت نکرده و خود را ملزم به تبعیت از آن نمی کند.

 

این مدرس دانشگاه تبیعیت از قانون را از ضروریات اداره کلان شهر شیراز قلمداد کرد و گفت: در مباحث مربوط به شورای اسلامی شهر شیراز تبعیت از قانون و رعایت آن در کلیه امور از ضروریات اداره یک کلان شهر می باشد پس چگونه است که نامزدها با زیر پا گذاشتن این اصول و انجام تبلیغات بر روی مکان های غیر مجاز و اموال عمومی، شعار قانون مداری سر داده و خود را فردی تابع قوانین در اداره شهر معرفی می کنند.

 

وی افزود: اینجاست که باید در صداقت نامزدهایی از این دست و شعارهای مطرح شده توسط آنها شک کنیم و در انتخاب افراد اصلح، دقت وحساسیت بیشتری داشته باشیم. و از سوی دیگر نیز نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر تلاش کنند با رعایت قانون از هم اکنون در جلب اعتماد مردم برای سپردن این امانت بزرگ به آنهاتلاش نمایند.

 

جاویدی تاکید کرد: تنور انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان فارس با نزدیک شدن به ۲۸خرداد بیش از پیش داغ تر شده و در این میان وعده های پی در پی و رنگارنگ کاندیداها یکی پس از دیگری رونمایی می شود که سراب وعده های توخالی را برای شهروندان تداعی می کند.

 

وی افزود: تعداد قابل توجه ای از کاندیداهای تائید صلاحیت شده فعالیت انتخاباتی خود را با حجم قابل توجه ای از تبلیغات در فضای مجازی و سیمای شهری آغاز کرده اند. این کاندیداها عمدتاً افرادی هستند جویای نام و وقتی به برنامه ها و اظهار نظرهایشان دقت میشود مشخص است که حتی اطلاعی از وظایف شورای های اسلامی شهر و روستا ندارند و صرف شرکت در رقابت و آزمودن شانس و اقبال خود به این عرصه ورود کرده‌اند.

 

این فعال اجتماعی اطلاع از قوانین را از بدیهیات کاندید شدن بیان کرد و تصریح کرد: بی اطلاعی تعدادی از کاندیداهای شورای شهر از مجموعه قوانین و مقررات شهرداری و شوراها سبب شده پای وعده هایی ناشدنی و حتی خارج از وظایف و اختیارات شورا در ستادها و متینگ های انتخاباتی آنان باز شود و عده ای از شهروندان هم به دلیل عدم اطلاع دقیق از اختیارات اعضا شورا بعضاً براین باورند که این گونه وعده ها عملی است و امکان تحقق آن میسر است.

 

وی خاطر نشان کرد: آنچه که شهروندان باید به آن توجه داشته باشند این است که ماهیت تشکیل  شوراهای اسلامی شهر و روستا، یک ماهیت نظارتی برای پیشبرد برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی است و اصولا امور اجرایی برعهده شهرداری ها است، پس باید به کاندیداهایی که در ارائه برنامه های خود نسبت به کارهایی از جنس امور اجرایی وعده می دهند شک کنیم، زیرا مشخص است که اینگونه افراد از ابتدایی ترین وظایف یک عضو شورای شهر و روستا بی اطلاع هستند، زیرا طبق قانون اعضا شورا تنها نقش نظارتی و تصویب مصوبات را دارند و نه اجرای آن!  اجرای این مصوبات نیز در صورتی ممکن خواهد بود که در توان مالی و عملیاتی شهرداری باشد نه در حافظه تخیلی اعضای شورای شهر!

 

در پایان گفت: پس تلاش کنیم انتخاب ما یک انتخاب قوی و نه احساسی، بلکه بر اساس شناخت کامل و کافی از کاندیداها بر پایه چهار عنصر تقوا، تعهد، تخصص و تجربه باشد.

اخبار مرتبط

اخلاق انتخاباتی موجب مشارکت حداکثری و برقرای امنیت می‌شود

آیت‌الله نوری‌همدانی: مشارکت در انتخابات، واجب شرعی و عقلی است

یک رأی در انتخابات تعیین کننده است

0 نظر

ارسال نظر

capcha