اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۳:۴۸:۰۳
اذان ظهر ۱۲:۰۳:۲۴
اذان مغرب ۱۹:۰۴:۲۱
طلوع آفتاب ۰۵:۲۰:۰۰
غروب آفتاب ۱۸:۴۵:۱۹
نیمه شب ۲۳:۱۷:۱۱
قیمت سکه و ارز
۱۳۹۹/۰۸/۰۵ - ۱۱:۰۹
سیدافقهی:

کاسبی ترامپ/بحرین و امارات عربی متحده از اول در خدمت رژیم صهیونیستی بود‌ه‌اند

تحلیلگر مسائل منطقه‌ گفت: مگر بحرین و امارات عربی متحده با اسرائیل جنگیده‌اند که حالا می‌خواهند پیمان صلح منعقد کنند. اینها از اول در خدمت رژیم صهیونیستی بود‌ه‌اند و امروز از پشت به آرمان فلسطین خنجر وارد می‌کنند.

کاسبی ترامپ/بحرین و امارات عربی متحده از اول در خدمت رژیم صهیونیستی بود‌ه‌اند

به گزارش سراج24،  پس از توافق سازش امارات عربی متحده و بحرین با رژیم صهیونیستی و زمزمه‌هایی که از سفر اخیر مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا به خارطوم مبنی بر تصمیم سودان برای پیوستن به روند عادی سازی با این رژیم و پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان تروریسم برای خروج از فهرست تروریستی دولت آمریکا به گوش رسید، در نهایت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی اعلام کرد که دولت جدید سودان با پرداخت ۳۳۵ میلیون دلار به خانواده‌های قربانیان تروریسم موافقت کرده و پس از آن هم کاخ سفید روز جمعه دوم آبان ماه به نقل از رئیس جمهور آمریکا از توافق رژیم صهیونیستی و سودان برای عادی سازی روابط خبر داد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای در این خصوص عنوان کرد: «پیوستن کشور دیگری به توافق ابراهیم، گام بزرگ مهمی به سوی تحقق صلح در خاورمیانه به شمار می‌آید.» حتی عنوان شد که ترامپ، نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «عبدالله حمدوک» نخست وزیر دولت انتقالی سودان و «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی انتقالی سودان تماس چهارجانبه‌ای در این زمینه داشته‌اند.

در بیانیه مشترک رژیم صهیونیستی، سودان و آمریکا هم درباره برقراری روابط اقتصادی و تجاری بین خارطوم و تل‌آویو توافق حاصل شد و آنگونه که «ایلی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی عنوان کرده قرار است یک هیأت سودانی به زودی به فلسطین اشغالی سفر کند و پس از آن او نیز در رأس یک هیأت به خارطوم خواهد رفت.

*سابقه سودان و مردم این کشور در حمایت از آرمان فلسطین چیزی نیست که با حرکت خائنانه کنونی محو شود

در همین خصوص «سیدهادی سیدافقهی» تحلیلگر مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره توافق سودان با رژیم صهیونیستی در راستای عادی سازی روابط به تاریخچه‌ای از وضعیت سیاسی سودان در یکی دو دهه اخیر اشاره کرد و گفت: سودان از زمان روی کار آمدن صادق المهدی رهبر حزب الامه یک روند اعتدالگرا را در پیش گرفت و روابط خیلی خوبی با جمهوری اسلامی ایران داشت و همچنین حمایت خوبی هم از آرمان فلسطین به عمل آورد.

وی ادامه داد: قبل از آن خارطوم پایتخت سودان شاهد برگزاری اجلاس جامعه عرب بود و «سه نه» یعنی «نه سازش»، «نه تسلیم» و «نه روابط» تحت عنوان «سه نه بزرگ» مطرح شد.

سیدافقهی همچنین خاطرنشان کرد: سابقه سودان و مردم سودان در حمایت از آرمان فلسطین چیزی نیست که با حرکت خائنانه توسط باند نظامیانی که الان در حکومت سودان بر سر کار هستند، محو شود و مردم سودان بخواهند دست از آرمان فلسطین بردارند.

وی در ادامه به حکومت عمر البشیر اشاره کرد و افزود: در دوران حکومت عمر البشیر که حکومت حاصل از کودتا بود، شاهد نوسانات زیادی بودیم. او با حمایت اخوان المسلمین و «حسن ترابی» بر سرکار آمد، ولی متاسفانه در سال‌های آخر، سیاستش دچار نوسانات زیادی شد، یک روز با ایران خوب بود، یک روز اقدام به قطع رابطه با ما کرد و به طرف عربستان سعودی رفت.

این تحلیلگر مسائل منطقه بیان کرد: عمر البشیر بعد از یک حرکت نیمه کودتایی که نظامی‌ها و «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی انتقالی سودان که در حال حاضر بر سر کار هستند، صورت دادند برکنار شد و بعد از آن یک حکومت موقت تشکیل شد، البته با تسلط نظامی‌ها و حمایت عربستان سعودی و امارات عربی متحده بر روی پرده و آمریکا و رژیم صهیونیستی پشت پرده که الان این هم دارد رو می‌شود.

* مشکلاتی که سودان با آنها درگیر است

سیدافقهی در ادامه این گفت‌وگو با فارس به تشریح مشکلات عمده‌ای که سودان با آنها درگیر است، پرداخت و افزود: مشکلات عمده سودان یکی بحث جنگ‌های داخلی است که متاسفانه جنوب سودان از خاک اصلی سودان جدا و حکومت مستقلی تشکیل شد و در آنجا بیشترین سرمایه گذاری را آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: مشکل دیگر، اقلیم دارفور است که می‌خواستند از خاک سودان جدا شوند و درگیری‌های زیادی بین نیروهای مسلح رسمی و عناصر مورد حمایت آمریکا و اسرائیل رخ داد که در آنجا هم مصالحه‌ای باز به دستور آمریکا صورت گرفت و آن را به عنوان دستاوردی برای مردم سودان اعلام کردند، در حالی که معلوم بود اصل مشکل دارفور را چه کسی به وجود آورده است و الان چرا دارند آن را خاموش می‌کنند. چون سودان در راستای اهداف راهبردی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مالی عربستان سعودی و امارات پیش می‌رود. 

* رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال تکمیل نوار نفوذ خود در شرق و شمال شرق آفریقا 

سیدافقهی در ادامه به جایگاه راهبردی سودان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشورهای قاره آفریقا که دارای موقعیت بسیار ممتازی است اشاره کرد و گفت: متاسفانه رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌خواهند نوار نفوذ خود را کلا در شرق و شمال شرق آفریقا تکمیل کنند. از اتیوپی و اریتره گرفته تا جنوب سودان و مصر - که مصر نیز پیمان کمپ دیوید را با رژیم صهیونیستی منعقد کرد - و همچنین اوگاندا. آنها می‌خواهند این نوار را تکمیل کنند و بر مرز شمال آفریقا و مناطق آبی و مناطق بسیار مهم نفت خیز و دیگر معادن مسلط شوند و نفوذ خود را در قاره آفریقا تکمیل کنند.

*آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتند سودان را از حلقه حمایت از فلسطین و محور مقاومت خارج کنند

این کارشناس مسائل منطقه به درگیری‌ها و تشنج‌ها از جمله تشنج‌های امنیتی و نظامی و مشکلات اقتصادی سودان و همچنین قرار دادن نام سودان به عنوان کشوری حامی تروریسم در فهرست حامیان تروریسم نیز اشاره کرد و افزود: اینها مشکلات عدیده‌ای را برای مردم سودان به وجود آورد. از آنجایی که سودان حامی آرمان فلسطین بود، آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتند سودان را از حلقه حمایت از فلسطین و محور مقاومت خارج کنند.

وی عنوان کرد: در حالی که عمر البشیر به آنها امتیاز داد و با ورود سازمان ملل در زمان کوفی عنان که در واقع کوفی عنان دبیرکل پیشین سازمان ملل شریک جرم جدا شدن جنوب سودان از خاک این کشور است، جنوب سودان از این کشور جدا شد، ولی در نهایت عمر البشیر را از سر راه برداشتند. 

سیدافقهی بیان کرد: مسئله دارفور باعث شد نام سودان وارد فهرست کشورهای حامی تروریسم شود و سودان  را متهم کردند که در انفجار سفارتخانه‌های تانزانیا و کنیا دست داشته است و از این طریق بیشتر به این کشور فشار وارد کردند.

*کاسبی ترامپ 

وی ادامه داد: با توجه به نفوذ عربستان و امارات عربی متحده و همدست بودن آنها با حکومت نظامی فعلی سودان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم در راستای اهداف انتخاباتی و هم به منظور خوش خدمتی به رژیم صهیونیستی و همچنین تکمیل حلقه محاصره جنبش‌های اسلامی و محور مقاومت در منطقه غرب آسیا، خلیج فارس و منطقه شمال آفریقا مسئله عادی سازی روابط را مطرح کرد، ولی برای اینکه بتواند برای انتخابات داخلی آمریکا کاسبی کرده باشد و هم پولی به جیب بزند، ۳۳۵ میلیون دلار به عنوان جریمه قربانیان کشته شده‌های سفارتخانه‌های کنیا و تانزانیا از سودانی‌ها اخذ کرد.

*پولی که عربستان به سودان داد تا بستر عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی فراهم شود

سیدافقی با طرح این سؤال که با توجه به بحران شدید اقتصادی که بر گرده مردم سودان سنگینی می‌کند، سودان این پول را از کجا آورد؟ پاسخ داد: این پول را عربستان به سودانی‌ها داد که به حساب خزانه‌داری آمریکا واریز کنند تا بستر عادی سازی روابط رابطه سودان با رژیم صهیونیستی فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: از این رو گفتند سودان را از فهرست کشور‌های حامی تروریسم خارج می‌کنیم، ولی مشروط به اینکه مسئله عادی سازی روابط را به پایان برساند و قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان دستاورد سیاست خارجی ترامپ، سودان باید عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی را اعلام کند.

*به دنبال عمان نیز هستند

این تحلیلگر مسائل منطقه با ذکر این نکته که در همین راستا به دنبال عمان نیز هستند و رسما پامپئو عنوان کرد که عمان و عربستان سعودی جزو کشورهایی هستند که قرار است اقدام به عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی کنند، اظهار داشت: نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی حتی فراتر از این رفت و گفت که کشورهای بیشتری به کاروان عادی کنندگان روابط و کاروان صلح به زعم خودشان ملحق خواهند شد.

وی با بیان اینکه وضعیت ترامپ و همچنین نتانیاهو مطلوب نیست، بیان کرد: ترامپ به دنبال مسائل انتخاباتی آمریکا و نتانیاهو هم در پی مسائل داخلی کنست و درون رژیم صهیونیستی است و هر دوی آنها نیاز به این دستاوردها دارند. 

*در آینده شاهد تظاهرات بیشتری در سودان خواهیم بود

سیدافقهی با اشاره به دیدارهای نیمه پنهان و آشکار هیأت‌های سودانی با هیأت‌های رژیم صهیونیستی، یادآور شد: ولی شاهد بازتاب این اقدام در بین احزاب سیاسی و مردم سودان بودیم. خوشبختانه تاکنون چند حرکت مهم در بعد سیاسی و هم در بعد مردمی صورت گرفته است.حزب الامه به رهبری صادق المهدی و حزب الاصلاح که در حکومت فعلی سودان شرکت کرده بودند، از دولت فعلی و «عبدالله حمدوک» نخست وزیر دولت انتقالی سودان خارج شدند و نسبت به مسئله عادی سازی روابط واکنش نشان دادند. صادق المهدی گفت این بر خلاف پیمان منشور ملی و بر خلاف قانون اساسی ماست.

وی اضافه کرد: فشارهای سیاسی افزایش یافته و تظاهراتی هم برگزار شد و پلیس و نیروهای امنیتی سودان تظاهرات را قلع و قمع کردند و تاکنون سه نفر شهید شده‌اند.

به گفته سیدافقهی هم در اعتراض به مشکلات اقتصادی که رو به افزایش است و هم در دفاع از آرمان فلسطین و در اعتراض به مسئله عادی سازی، قطعا در آینده شاهد تظاهرات بیشتری در سودان خواهیم بود.

*مردم سودان مثل اماراتی‌ها و بحرینی‌ها تسلیم نمی‌شوند

این تحلیلگر مسائل منطقه بیان کرد: سودان، کشوری نیست که مثل بحرین و امارات که از اول رژیم‌هایشان سرسپرده بودند و کاملا مطیع اوامر آمریکا هستند، تسلیم بشوند. زمانی انور سادات کمپ دیوید را امضا کرد، مردم مصر عادی سازی روابط را نپذیرفتند و فقط یک روابط رسمی دیپلماتیک در سطح دولتمردان داشتند. یا معاهده اردن و معاهده عربه با رژیم صهیونیستی، باز مردم اردن هرگز تن به عادی سازی با رژیم صهیونیستی ندادند و یا حتی قرارداد صلح اسلو که یاسر عرفات با اسحاق رابین امضا کرد، مردم فلسطین از پا ننشستند و سازمان‌های جهادی آنها چندین بار درگیری مسلحانه جدی با رژیم صهیونیستی داشتند. 

به گفته وی مردم سودان قطعا از پا نخواهند نشست و مثل اماراتی‌ها و بحرینی‌ها تسلیم نخواهند شد.

سیدافقهی خاطرنشان کرد: امیدواریم هم مردم سودان و هم جهان عرب اجازه ندهند که این روند عادی سازی به نفع رژیم صهیونیستی تمام شود.

*مگر بحرین و امارات عربی متحده با اسرائیل جنگیده‌اند که حالا می‌خواهند پیمان صلح منعقد کنند

وی با ذکر این نکته که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ  نفعی برای هیچ کشوری نداشته و ندارد، اظهار داشت: چه کشورهایی که در گذشته اقدام به عادی سازی روابط کردند و چه کشورهایی که اخیر اقدام به عادی سازی کرده‌ و مدعی هستند که این عادی سازی را در راستای صلح انجام داده‌اند. بلکه این کشورها عوام فریبی می‌کنند و ملت‌های خودشان را فریب می‌دهند.

این تحلیلگر مسائل منطقه یادآور شد: اینها اصلا با رژیم صهیونیستی نجنگیده‌اند که بخواهند پیمان صلح برقرار کنند. مگر بحرین و امارات عربی متحده با اسرائیل جنگیده‌اند که حالا می‌خواهند پیمان صلح منعقد کنند. اینها از اول در خدمت رژیم صهیونیستی بود‌ه‌اند و امروز از پشت به آرمان فلسطین خنجر وارد می‌کنند.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۴۵
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••