به گزارش سراج24، قسمت دیگری از برنامه گفتگومحور «انارستان» با موضوع «پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا» پنجشنبه شب 21 فروردین سال 1399 روی آنتن این شبکه رفت. مهمان این برنامه علیرضا جلیلی پژوهشگر طب سنتی و مجری برنامه سینا هوشمندینژاد بود.
جلیلی علت تبی را که در اثر بیماری کرونا در بدن عارض میشود التهاب ریهها و گرم شدن خونی دانست که از قلب وارد ریهها میشود و سپس گرمای ریهها به این خون منتقل میشود و از آنجا این خون گرمشده در تمامی بدن انتشار مییابد و تب عارض میشود.
وی در ادامه توضیح داد: گرمای ناشی از التهاب ریهها موجب تبخیر رطوبت داخل ریهها میشود و بخارات حاصل به سمت مغز میروند و موجب قرمز شدن صورت و چشمها میشوند.
این پژوهشگر طب سنتی افزود: این فرد ممکن است دچار سرگیجه و بیحالی شود و حتی از حال برود. حتی ممکن است به خواب عمیق برود.
وی در خصوص شباهت بیماری کرونا و ذاتالریه از نظر تأثیری که ویروس کووید19 بر ریه میگذارد، گفت: بیماری کرونا به علت التهاب در ریه ذاتالریه را ایجاد میکند.
جلیلی خاطرنشان ساخت: برای اینکه بدانیم چه کسانی مستعد ابتلا به بیماری کرونا هستند بهتر است بدانیم چه کسانی مستعد ابتلا به تب هستند.
وی چهار دسته افراد را مستعد ابتلا به تب دانست و برشمرد: دسته اول کسانی هستند که طبع گرم و مرطوب دارند و رطوبت در آنها غالب است. دومین دسته افرادی هستند که مزاج گرم و خشک دارند. دسته سوم کسانی هستند که از نظر رطوبت و خشکی در اعتدالند و قدری رطوبت بیشتری دارند. چهارمین دسته عدهای هستند که از نظر گرمی و سردی در حد اعتدال هستند که اینها دچار تبهای عفونی میشوند.
این پژوهشگر طب سنتی به افراد زیادی که ممکن است عارضهای نداشته باشند، ولی ناقل ویروس کووید19 باشند و اغلب نمیدانند که ناقلند، توصیه کرد: اینها به هشدارهایی که داده میشود توجه کنند و از ماسک و دستکش استفاده کنند و تا حد امکان در منزل بمانند. صرف اینکه هیچیشان نیست بر این باور نباشند که ویروس کووید19 به سمتشان نیامده است.
وی تصریح کرد: بیماری کرونا فراتر از آنفلوانزا نیست و بهراحتی قابل علاج و درمان است. کما اینکه داریم میبینیم اکثر کسانی که مبتلا شدند درمان شدهاند، اما سرعت انتقال این بیماری بالاست.
جلیلی گفت: بیتوجهی فرد ناقل به توصیهها و هشدارهای بهداشتی و عدم رعایت آنها یک مسئله اخلاقی است که ناقل در حالی که خودش مبتلا نشده است، اما با عدم رعایت توصیههای بهداشتی و در خانه نماندن بیماری را به کسانی که مستعد ابتلا هستند منتقل میکند.
وی راهکار پیشنهادیاش را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا تعدیل مزاج و اصلاح سوخت و ساز بدن مطرح کرد و گفت: مواد غذایی که وارد بدن میشوند چنانچه موجب ازدیاد و جمع شدن مواد دفعی و اخلاط در بدن شوند لازم است این اخلاط را با مصرف غذاهای کمانرژیتر مثل نان گندم خوب تخمیر شده، گوشت بچه شتر حدود یک ساله و کمتر و گوشت بره میش حدود یک ساله یا سایر غذاهای زودهضم در بدن کاهش داد. در مجموع لازم است غذاهای زودهضمی که زود جذب و راحت دفع میشوند مصرف شود.
این پژوهشگر طب سنتی عامل دیگر اختلال در سوخت و ساز بدن را ورود غذاهایی دانست که یا کیفیت پایینی دارند و یا با بدن فرد سازگار نیستند و گفت: این دسته افراد اغلب گوارش ضعیفی دارند. اینها باید نیم ساعت پس از صرف غذا به بدن خود توجه کنند که آیا بدنشان بیحال شد؛ آیا آب دهانشان زیاد شد، آیا خوابآلود یا سردرد شدند. بروز یک یا چند مورد از این علایم نشان میدهد غذایی که مصرف کردند با بدن آنها سازگار نیست.
وی در ادامه با استناد به کتاب «قانون» اثر ابنسینا برای تعدیل سوخت و ساز اینگونه افراد به راهکارهایی اشاره کرد: اول اینکه به کیفیت غذا توجه کنند. دوم اینکه وعدههای غذایی را افزایش دهند و هر بار قبل از اینکه کاملاً سیر شوند دست از غذا بکشند. سوم اینکه هیچگاه بعد از غذا بلافاصله نخوابند و زمانی بخوابند که احساس کردند معدهشان سبک شده است. حداقل تا نیم ساعت پس از صرف غذا نخوابند.
جلیلی پیادهروی سبک پس از صرف غذا را به عنوان راهکار دیگری برای تعدیل سوخت و ساز بدن این دسته افراد توصیه کرد و گفت: کسانی که مشکلاتی در ناحیه سر دارند مثل ناراحتی چشم، سردرد، سینوزیت و خلط پیادهروی را در برنامه روزانه خود بگنجانند.
وی تأکید کرد: افرادی که مشکل در سوخت و ساز دارند باید ورزش کنند.
این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: ورزش یکی از مهمترین درمانها برای اکثر مشکلات بدن است.
وی توصیه کرد: افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند هر چند وقت یک بار ماساژ سبک بگیرند و به سونا بروند. چنانچه با توجه به شرایط فعلی امکان استفاده از سونا نیست، هر چند وقت یک بار حمام دارای بخار گرم بگیرند تا بدنشان گرم و پوستشان قرمز شود و عرق کنند.
جلیلی اظهار کرد: اینگونه افراد تلاش کنند غذایی که میخورند زیاد در معدهشان نماند. استفاده از مواد غذایی تسریعدهنده هضم غذا نظیر سرکه سیب یا انگور، آبغوره و آب گریپفروت مؤثر است.
وی به افرادی که معدهای سرد و ضعف در هضم غذا دارند توصیه کرد: استفاده از دمنوشهایی چون نعنا، آویشن، دارچین و زنجبیل با توجه به بدنشان مناسب است. زنجبیل جزو ادویههایی است که در کاهش سردی معده مؤثر است.
این این پژوهشگر طب سنتی در خصوص راهکارهای کلی برای درمان مبتلایان به کرونا گفت: با توجه به نوع تب و وضعیت بدنی افراد مختلف باید از داروهایی گیاهی بهره جست که جوشش خون بیمار را پایین آورد؛ کلیهها را بیشتر به کار بیندازد، مواد زایدی را که در بدن میماند دفع کند و ضد التهاب و تب باشد.
وی در پایان پیرامون درمان مبتلایان به بیماری کرونا گل بنفشه، سه پستان، گل نیلوفر، گل ختمی خبازی و عناب را به صورت جوشانده پیشنهاد داد.
انتهای پیام/